Cinquè incendi a Collserola en un mes i mig

El foc ha cremat 10 hectàrees

Incendi a Collserola
Incendi a Collserola | Claudia Frontino
Andreu Merino
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:38h
Quatre dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat durant la nit revisant el perímetre del foc forestal del Parc de Collserola i rematant alguns punts calents a l'interior, segons ha informat el cos d'emergències. El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en fase de control cap a quarts d'onze d'aquest dimarts.Els Bombers de Barcelona continuen fent tasques durant el matí per poder extingir completament el foc. D'altra banda, els Bombers de la Generalitat van retirar les seves dotacions a la mitjanit. L'incendi es va originar cap a dos quarts de set d'aquest dimarts a la carretera Alta de Roquetes, ha afectat la zona de Collserola més propera al barri de Canyelles i ha cremat unes 10 hectàrees. 

Els Bombers de Barcelona van destinar en un principi dotze dotacions a l'operatiu i van demanar reforços d'efectius als Bombers de la Generalitat, que hi han enviat hidroavions. Les tasques d'extinció van obligar a tallar el trànsit a la ronda de la Guineueta Vella. El fum generat per l'incendi era visible a bona part de la ciutat. Els cossos d'emergència van intensificar les dotacions aèries per intentar apagar el foc.

És el cinquè incendi a la zona en un mes i mig. El 26 de maig es va declarar un foc en aquest mateix punt que va acabar afectant dues hectàrees de terreny. Aquella mateixa setmana, va haver-hi un altre incendi que només va cremar 300 metres quadrats de vegetació. A principis de maig la zona de Collserola va patir un altre incendi proper a Canyelles que, en aquell cas, va cremar 3.000 metres quadrats de terreny. A finals d'abril van cremar tres hectàrees a la zona de Sant Pere Màrtir.

El foc d'aquest dimarts arriba després que aquest dilluns l'Ajuntament presentés la campanya de prevenció d'incendis als barris de muntanya. Entre altres mesures, s'incrementa la presència d'equips de bombers als districtes més propers a Collserola, així com el patrullatge d'unitats de la Guàrdia Urbana.
Arxivat a