Junts confia que Aragonès no acceptarà «tuteles» de Junqueras

Batet afirma estar "sorprès per la falta de coherència en certes declaracions que posen en dubte l'estratègia independentista"

Rius, Batet i Sales, en la roda de premsa d'aquest dimarts al Parlament
Rius, Batet i Sales, en la roda de premsa d'aquest dimarts al Parlament | ACN
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:14h
Junts afirma estar "convençut" que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, "amb lleialtat institucional", no acceptarà "tuteles" que posin en perill l'acord de Govern que va permetre la investidura. Així ho ha afirmat el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, acompanyat de la portaveu, Mònica Sales, i del portaveu adjunt, Josep Rius, en una roda de premsa al Parlament, i després de l'article d'Oriol Junqueras on avala els indults i es mostra crítica amb la unilateralitat.

Batet ha advertit que l'acord de Govern amb els republicans no exclou "cap via" per culminar la independència de Catalunya i s'ha mostrat "sorprès per la falta de coherència en certes declaracions que posen en dubte l'estratègia independentista". Sobre el diàleg, el diputat dels juntaires ha afirmat que ha de ser per trobar una "solució" al conflicte, i no una "retòrica i "estètica com la de "l'anterior legislatura".

El president del grup a la cambra catalana ha recordat que la formació té un "doble objectiu" en aquests pròxims quatre anys: el de "fer la república catalana" i el de "seguir treballant" per sortir d'aquesta crisi econòmica i social a la qual ja es comença a veure la "llum al final del túnel". Sobre l'organisme més enllà del Govern per teixir l'estratègia independentista, Batet ha explicat que s'estan produint "converses" però que encara no hi ha res definit perquè "tot just acaba de començar la legislatura".

Molt més explícit ha estat el secretari general del partit, Jordi Sànchez, que ha afirmat en un article a l'Ara que "no és bo per a la institució de la Generalitat que un exvicepresident vulgui tutelar l'actual president". En la carta, titulada "L'1 d'Octubre no va ser un error", Sànchez recorda que "l'aposta per la negociació i l'acord no té per què comportar la renúncia a altres vies democràtiques i pacífiques".