El PSC activa el «govern a l'ombra» a mig camí del diàleg i l'alternativa política

Els socialistes pretenen emular l'estratègia que el 2003 va contribuir a fer que Pasqual Maragall fos president i tindran un paper actiu com a oposició, que no els descarta per a grans consensos al Parlament

Presentació del «govern alternatiu».
Presentació del «govern alternatiu». | ACN
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:27h
El PSC ha posat en marxa aquest dilluns el seu "govern a l'ombra" amb un gest molt clar. Salvador Illa ha demanat a Pere Aragonès una reunió per afrontar els "reptes" de país. I no ho ha fet de qualsevol manera. En una carta que els socialistes han fet pública a través de Twitter, Illa signa com a president del grup parlamentari i cap de l'oposició, però en el mateix document hi apareix el logo del "Govern Alternatiu de Catalunya", amb quatre franges vermelles que recorden al de l'executiu català.

Es tracta de la primera mesura amb la qual els socialistes, probablement amb la mirada posada en unes futures eleccions, volen fer de contrapès del Govern. En la missiva enviada a Aragonès, el cap de l'oposició explica que ha constituït el "govern alternatiu" amb la voluntat de fer avançar el país amb "lleialtat institucional i responsabilitat política".