La selecció espanyola es vacunarà contra la Covid abans de l'Eurocopa

Sanitat autoritzarà l'administració de Janssen als jugadors

La selecció d'Espanya, en l'últim partit contra Portugal
La selecció d'Espanya, en l'últim partit contra Portugal | RFEF
07 de juny del 2021
Actualitzat el 08 de juny a les 9:38h
Els membres de la selecció espanyola de futbol rebran la vacuna contra el coronavirus de forma imminent per competir sense problemes a l'Eurocopa que arrenca aquest divendres. Segons la cadena Cope, Sanitat autoritzarà la immunització aquest dimarts.

El ministeri s'oposava a vacunar els futbolistes tot i la pressió de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), però el contagi de Sergio Busquets ha provocat un canvi d'opinió. El jugador del Barça va donar positiu una setmana abans de l'estrena del conjunt entrenat per Luis Enrique i ara la resta de l'expedició s'ha d'entrenar en solitari.

Els jugadors rebran la vacuna de Janssen perquè immunitza amb una sola dosi. Aquesta no és la primera vegada que una selecció espanyola es vacuna. La selecció femenina de bàsquet ja ha rebut la primera dosi de Pfizer per afrontar l'Eurobasket i els Jocs Olímpics.

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha justificat la vacunació dels futbolistes de la selecció espanyola perquè "ens representen" a l'Eurocopa. "No estem vacunant a un col·lectiu concret", el dels futbolistes, sinó "als jugadors de la selecció", ha remarcat aquest dimarts en una entrevista a la Cadena SER.

Uribes ha defensat que es tracta d'una "excepció justificada" que s'està fent "en els temps que toquen". El ministre ha afirmat que es tracta d'un cas en què, com el dels esportistes olímpics, està "justificat" no seguir la regla general de vacunar per franges d'edat.