Enquesta | Cal ser «plenament espanyol» per jugar a la selecció espanyola?

La pregunta d’un periodista a Aymeric Laporte genera un intens debat

Sergio Ramos celebra un gol d'Espanya contra Rússia
Sergio Ramos celebra un gol d'Espanya contra Rússia | FEF
06 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:48h
Polèmica a la sala de premsa de la selecció espanyola. Un periodista va deixar descol·locat el futbolista Aymeric Laporte, del País Basc francès i nacionalitzat espanyol, quan li va preguntar si se sentia "plenament espanyol" per defensar l'escut i la samarreta de la selecció d'Espanya. "Quina pregunta, no?", li va etzibar el central del Manchester City.

El jugador va contestar amb molta correcció i no van saltar les alarmes. Però més enllà de la roda de premsa, el tema ha generat un debat intens a les xarxes socials i a molts mitjans de comunicació.

Però... cal ser “plenament espanyol” per poder defensar la samarreta de la selecció espanyola? És una pregunta que només es fa quan hi ha involucrats jugadors catalans o bascos? I què passa amb altres esports, a més del futbol, com el basquet o l’atletisme? Mai es va fer una pregunta d’aquest tipus quan Nikola Mirotić va jugar amb la selecció de bàsquet o quan alguns atletes cubans van representar Espanya als Jocs Olímpics. De tot plegat, què en penseu? Contesteu la nostra enquesta.

 


El moment -amb l'esperpèntica pregunta inclosa- el va recollir el Marca en aquest vídeo: