Manifestació a Barcelona contra la pujada del preu de la llum

Consideren que la nova factura generarà un increment dels preus i demanen la nacionalització de les elèctriques

Protesta contra l'augment del preu de la llum
Protesta contra l'augment del preu de la llum | ACN
B.S.
05 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:17h
Més de 300 persones s'han concentrat aquest dissabte a Barcelona per protestar contra l'augment del preu de la llum. Després que entrés en vigor la nova factura elèctrica dimarts passat, que introdueix tres trams horaris amb diferents tarifes, els manifestants consideren que això repercutirà en un increment del preu de la llum pels consumidors.

Així, diversos centenars de persones s'han aplegat a la plaça de Catalunya en una convocatòria organitzada a diferents ciutats espanyoles, com Madrid, Sevilla o Elx. Els manifestants, entre els quals hi havia militants del Partit Comunista de Catalunya, la CGT o el col·lectiu "iaioflautes" han demanat la nacionalització de les elèctriques.

Al crit de "governi qui governi, els drets es defensen" o "Govern i patronal, aliança criminal", diversos militants del Partit Comunista han exigit la nacionalització de les elèctriques.

"La llum és un dret, no un negoci"
Per la seva banda, l'Assemblea d'Aturats i per un Treball Digne ha desplegat una gran pancarta on s'hi podia llegir: "La llum és un dret, no un negoci". En la mateixa línia, una de les poques pancartes que s'ha vist a la manifestació declarava que l'electricitat és "una necessitat de tots" i no un "luxe". 

En referència a la nova factura de la llum, que estableix que el tram horari d'hora punta -entre les 10h i les 14h i entre les 18h i les 22h de dilluns a divendres no festius- serà el més car, una altra pancarta exclamava: "Qui matina, centrifuga!".
Arxivat a