Les vacunes que Oriol Mitjà recomanaria a la seva família

L'epidemiòleg defensa que el ciutadà "hauria de poder triar" quina vacuna posar-se

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà | Adrià Costa
04 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:13h
Oriol Mitjà ha repetit els últims dies que la vacuna de Janssen no és la més adequada per als menors de 50 anys. L'investigador ha criticat que s'administri a la franja d'edat d'entre 40 i 49 anys i recorda que hi ha vaccins més segurs, com el de Pfizer o Moderna.

Sobre aquesta qüestió, Mitjà ha estat especialment clar a Twitter aquest divendres. Així -i tenint en compte que "els resultats científics poden conduir a diferents interpretacions"-, s'ha posat com a exemple: "Us dic el que recomanaria a la meva família", ha anunciat.

Per Mitjà, doncs, AstraZeneca la destinaria a les persones que ja en tenen la primera dosi. La de Janssen la punxaria a les persones sense llar perquè els "costa accedir al sistema de salut" i "es beneficien de Janssen perquè és la que millor protegeix en monodosi". Finalment, l'epidemiòleg posaria Pfizer i Moderna com a norma general a tota la gent que necessita la primera dosi, i concretament al grup de 40 a 49 anys.

En la seva opinió, "el sanitari hauria d'informar quina vacuna està administrant i el ciutadà hauria de poder triar quina posar-se". El doctor remarca que "la recomanació del Ministeri és escollir qualsevol de les tres" -dels 40 als 49 anys- mentre "Salut sembla que s'inclina per Pfizer i Moderna".