Impulsen una recollida d'aliments porta a porta per a famílies de Barcelona

Fins a 300 voluntaris participaran en la iniciativa solidària, que arriba en un context d'increment de llars sense cap ingrés

Recollida d'aliments al Raval
Recollida d'aliments al Raval | Braval
A.M.
04 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:38h
La Fundació Raval Social i Acció Social Montalegre impulsen una recollida d'aliments solidària els dies 18, 19 i 20 de juny a tot Barcelona per entregar-los a entitats que atenen persones en situació de necessitat. Els impulsors calculen que hi participaran 300 voluntaris i consistirà en una recollida porta a porta.

La iniciativa ha estat batejada amb el lema "Gràcies Barcelona, jo soc Raval" i arriba després que fa un any s'impulsés una proposta similar amb el nom "Yo doy comida al Raval".

Els impulsors defensen la necessitat d'impulsar la campanya per l'increment de famílies a la ciutat que tenen dificultats per poder comprar aliments. Segons les seves dades, des de l'esclat de la pandèmia ha augmentat un 30% el nombre de famílies vulnerables amb risc d’exclusió social que no poden obrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene.

Recentment, Càritas ha alertat que la quantitat de llars que viuen sense cap ingrés s'ha triplicat des de l'inici de la pandèmia. Així, si el febrer del 2020 la xifra se situava en un 8,2%, el maig del 2021 s'ha enfilat fins al 26,2%.

Només el 8% cobra algun tipus de prestació d'ingressos mínims. L'entitat ha mostrat preocupació per la manca d'habitatge digne. Un 67% de les famílies que recorren a Càritas no en tenen, i es constata una tendència a l'alça del relloguer.
 
Arxivat a