laboral

Anar al lavabo a la feina no es pot comptar com a pausa

L'Audiència Nacional considera que els treballadors "no mereixen ser tractats com a simples màquines"

per ACN / I.M., Barcelona | 4 de juny de 2021 a les 10:30 |
Anar al bany és un dret dels treballadors | Pixabay
L'Audiència Nacional ha fallat que les empreses no poden descomptar el temps d'anar al bany de les pauses dels seus treballadors. Anar al bany és un dret que no es pot negar al treballador, i per aquest motiu la companyia telefònica Extel Contact Center ha estat condemnada.

"No permetre registrar pauses vulnera la dignitat del treballador, que no és altra cosa que el dret que té a ser tractat com una persona en tot moment", han afirmat els jutges de l'Audiència Nacional. "La prestació laboral és realitzada per éssers humans que no mereixen ser tractats com a simples màquines", recull la carta fundacional de l'Organització Internacional del Treball i que han recordat els jutges a Extel Contact Center.


Es tracta d'una decisió que també inclou una altra conclusió, vinculada al teletreball, que ara està present en moltes empreses. La sentència dictamina que si algú es queda sense internet o llum per una avaria mentre està fent teletreball, l'empresa no pot descomptar-li aquestes hores del salari, i el temps que ha hagut d'aturar-se es comptarà com a efectiu. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació