Fins a 100 agents de la Guàrdia Urbana patrullaran a les platges de Barcelona a l'estiu

El cos espera un increment de fets delictius pel relaxament de les restriccions i la tornada de turistes

Un grup de persones que feia el botellot s'aixequen davant la presència d'una línia d'agents de la Guàrdia Urbana
Un grup de persones que feia el botellot s'aixequen davant la presència d'una línia d'agents de la Guàrdia Urbana | ACN
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:06h
La Guàrdia Urbana de Barcelona destinarà un centenar d'agents a patrullar a les platges de la ciutat, amb un operatiu que ha començat aquest cap de setmana i que s'allargarà fins al 26 de setembre. En la roda de premsa de presentació d'aquest dispositiu feta aquest dilluns al matí el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha destacat que els principals objectius de la policia seran evitar sorolls, venda ambulant i garantir el compliment de mesures sanitàries.

Una de les missions dels agents serà evitar aglomeracions a les platges. Aquest dissabte l'Ajuntament es va veure obligat a tancar l'accés a les platges de Nova Icària, Bogatell i Marbella per aquest motiu. La Guàrdia Urbana col·labora amb els informadors de platja de l'Ajuntament per controlar l'aforament i, si és necessari, tancar els accessos i redistribuir els banyistes a les platges.

L'intendent major del cos, Pedro Velázquez, ha assegurat que la tasca policial serà sobretot preventiva i ha insistit en la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. La Guàrdia Urbana preveu un estiu similar al del 2019, a causa del relaxament de les restriccions per la pandèmia i de la tornada de turistes.

El 2020 els fets delictius van caure ostensiblement en comparació amb el 2019. Les denúncies per venda ambulant van caure un 52% i les begudes intervingudes un 60%. Les denúncies per delictes de seguretat ciutadana van descendir un 68% i les detencions ho van fer un 63%.

La quantitat de persones investigades va caure un 55% i les denúncies per consum d'estupefaents ho van fer un 60%. Els furts, mentrestant, van descendir un 68% mentre que hi va haver un 56% menys de robatoris amb violència.
Arxivat a