L'Hermitage avisa que defensarà els seus «interessos» per instal·lar-se al Port de Barcelona

Els impulsors no descarten emprendre "les accions que siguin necessàries" i asseguren que el projecte s'ha fet "complint amb la llei"

Recreació del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona
Recreació del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona | ACN
NacióDigital
29 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:46h
L'Hermitage ha sortit al pas de la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de tancar la porta a la instal·lació d'una franquícia del museu a la nova bocana del port. Els impulsors del projecte asseguren que continuen treballant amb el Port de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu per presentar una proposta a l'Ajuntament de Barcelona que "permeti avançar en una aliança entres les dues entitats", i de conformitat amb l'acord adoptat pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona de dimecres passat.

El port va aprovar atorgar la concessió per al projecte sense esperar tenir un acord tancat amb l'Ajuntament i el consistori va reaccionar denegant les al·legacions presentades per la institució portuària i el conveni entre les dues parts. La decisió es va prendre aquest divendres sense consens entre els dos socis de govern, ja que el PSC es va abstenir.

L'Hermitage ha assegurat que "seguirà endavant" amb el requeriment del Port, perquè entén que el projecte també "ha superat tots els tràmits, en especial el de pública concurrència". Els impulsors del projecte han afegit que ho fan "comptant amb el suport tant d'aquestes dues entitats com de la societat civil i una part de l'equip de govern municipal", i també "de la majoria dels regidors". I que ho fan "amb la voluntat de generar els màxims consensos possibles i sempre dins del marge del procés administratiu que fa anys que s'està tramitant".

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dissabte que treballaran conjuntament amb l'Hermitage i el Gran Teatre del Liceu per presentar un nou projecte per a la nova bocana del Port en el termini d'un mes. En una entrevista a RAC1, Conesa ha avançat que la setmana que ve ja tenen prevista una reunió amb els inversors i que la seva voluntat és "sumar". De fet, ha negat que el Port hagi "tirat pel dret" i ha remarcat que el consell d'administració té "una sèrie d'obligacions" i que va arribar un moment en què estaven en "llimbs administratius" i en una situació "d'inseguretat jurídica". Conesa també ha dit que l'aprovació per part del Port es va fer perquè "la inversió estava en risc".
 


 
Arxivat a