Alejandro Fernández canvia els presidents provincials del PP i Bou surt reforçat a Barcelona

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, nou home fort del partit a Barcelona, mentre Óscar Ramírez -que continua sent home de la confiança de la direcció- és designat vicesecretari de política municipal

Alejandro Fernández, al Parlament.
Alejandro Fernández, al Parlament. | Adrià Costa
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:11h
La situació de tensió interna que vivia el grup municipal del PP a Barcelona ha forçat un moviment intern per part de la direcció. Aquest dimarts, l'executiva del PP de Catalunya ha decidit renovar la presidència de les quatre organitzacions provincials del partit en una operació que té Barcelona com a capítol més rellevant. El regidor Óscar Ramírez, que havia protagonitzat un llarg pols amb Josep Bou dins del grup a l'Ajuntament de Barcelona, ha estat substituït com a president del PP provincial per Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels.

L'executiva d'aquest dimarts ha estat presidida per la vicesecretària del PP espanyol, Ana Beltrán, el que indica que els canvis han estat avalats per la cúpula de Pablo Casado. Reyes apareixia com a favorit per disputar a Óscar Ramírez la presidència de Barcelona en un congrés futur. Reyes és un dirigent molt actiu que havia construït un equip entorn seu al qual no era aliè l'exregidor Alberto Fernández, amb qui manté bones relacions. 

La renovació de les direccions provincials era prevista per als propers mesos, però finalment la direcció catalana ha optat per designar nous presidents, acollint-se a una possibilitat que permeten els estatuts. Amb el canvi a Barcelona, el regidor Josep Bou veu reforçada la seva posició. Del moviment produït avui, seria erroni que la direcció del PP català volgués escenificar cap suport explícit a Bou ni molt menys afeblir Ramírez, que ha estat nomenat vicesecretari de política municipal. Óscar Ramírez, segons fonts del partit, és una persona de la confiança d'Alejandro Fernández, i així seguirà sent.

Jaume Veray, un nom lligat històricament al PP, serà el nou president del partit a Girona. A Tarragona el president serà Francesc Ricomà, exdiputat al Congrés i extinent d'alcalde a Tarragona entre el 1999 i el 2003. A LLeida, Xavier Palau, regidor a la paeria, substitueix Marisa Xandri, que havia demanat fa un temps ser substituïda.