Conversa entre Cuixart i Iceta a Palau: l'altra cara de la presa de possessió

El president d'Òmnium i el representant del govern espanyol en l'acte d'entronització d'Aragonès intercanvien impressions sota la mirada de Salvador Illa

Jordi Cuixart i Miquel Iceta, aquest dilluns.
Jordi Cuixart i Miquel Iceta, aquest dilluns. | Adrià Costa
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:35h
La presa de possessió de Pere Aragonès ha estat un reflex de la situació política que travessa Catalunya i els efectes que perviuen de la tardor del 2017. La presència de tres presos polítics -Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart- n'és un dels exemples. Els dirigents empresonats viuen aquests dies pendents de què opina el Tribunal Suprem sobre els indults, la carpeta més rellevant que afronta aquests dies el govern espanyol pel que fa a la carpeta catalana, i aquesta circumstància ho impregna tot. A diferència d'anteriors ocasions, aquesta vegada la Moncloa sí que ha enviat representant al Palau de la Generalitat, i la persona escollida ha estat Miquel Iceta.

El primer secretari del PSC ha intercanviat impressions durant una estona, un cop tancat l'acte, amb Cuixart. Ho fa fet sota la mirada de Salvador Illa, cap de files dels socialistes catalans al Parlament. La delegació del PSC -i del govern espanyol- la completava Teresa Cunillera, delegada de la Moncloa a Catalunya. El president d'Òmnium, com Sànchez i Junqueras, ha demanat un permís per ser presencialment a la presa de possessió, a la qual també han assistit els membres del Govern sortint.