Multa surrealista a una dona de 73 anys: un radar afirma que anava a 298km/h per la Ronda de Dalt

L'Ajuntament de Barcelona no accepta el recurs tot i que ha demostrat que és impossible que el seu cotxe circuli a aquesta velocitat

Vehicles circulant per la Ronda de Dalt.
Vehicles circulant per la Ronda de Dalt. | Adrià Costa
NacióDigital
21 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:06h
Una dona de 73 anys viu un litigi surrealista amb l'Ajuntament de Barcelona. Un radar de la Ronda de Dalt afirma que va circular a 298km/h a l'abril del 2020, en un tram on només es permet anar a 60km/h. L'afectada ha explicat a El Món a RAC1 que la sanció és literalment impossible perquè el seu Audi Q2 no pot arribar a aquesta velocitat. La Maria Teresa Bonet, de 73 anys, va presentar recurs al consistori barceloní amb l'ajuda del seu fill i la sorpresa va ser majúscula. No només no li han retirat la multa, sinó que l'han justificada assegurant que el radar "està homologat" i hi ha una "constància fotogràfica" sobre la infracció.

"És una resposta totalment genèrica, això no pot ser. Hi hauria d’haver una persona que es mirés que aquesta velocitat és impossible segons les lleis de la física", ha explicat el fill, en una conversa amb Jordi Basté aquest matí. L'administració els insta, una vegada i una altra, a presentar recurs, que queda en via morta. De moment, segons han explicat, ja han pagat els 600 euros de multa que suposava la infracció a anar a aquesta velocitat.

L'única solució que els queda, afirmen, és la de la via judicial. La Maria Teresa ha perdut sis punts del carnet i està decidida a portar el cas als tribunals. "Fins fa quatre dies no he pogut parlar d’això sense posar-me a plorar; em sembla tan inversemblant", ha explicat. En un cas com aquest i en una conducció a tan alta velocitat, els Mossos d'Esquadra haurien detingut el conductor infractor però, evidentment, en aquest cas no hi ha hagut una situació similar.

Arxivat a