Uns 400 taxistes protesten a Barcelona per exigir que les VTC compleixin la llei

Els conductors també reclamen la implantació immediata de l'aplicació pública i es queixen de les "provocacions constants" per parts de les companyies VTC

Imatge de la marxa lenta dels taxistes a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona
Imatge de la marxa lenta dels taxistes a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona | ACN
NacióDigital
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:22h
Uns 400 taxistes s'han aplegat aquest dijous a primera hora a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona per iniciar una marxa lenta pel centre de la ciutat fins a la Plaça Sant Jaume contra "les constants irregularitats" de Cabify, com per exemple incomplir la precontractació de 15 minuts, la circulació dels vehicles sense tenir cap servei contractat o no tenir visible l'adhesiu que indica el dia de descans, entre d'altres.

A més, els conductors també reclamen la implantació urgent de l'aplicació pública i que, denuncien, acumula molt retard. A més, consideren que oferiria plenes garanties de gestió de les dades personals i tarifes regulades. La marxa lenta -convocada per tots els sindicats i associacions del sector- ha començat a la Plaça Espanya i recorrerà la Gran Via, el carrer Balmes, el carrer Pelai, la Plaça Catalunya i el carrer Fontanella i fins a Via Laietana, on els conductors estacionaran els seus vehicles i continuaran a peu fins a la Plaça Sant Jaume.

Tot i que la marxa va ser convocada fa dies contra les pràctiques de Cabify, el sector del taxi també té Uber en el punt de mira des que aquesta primavera va tornar a la ciutat, aquest cop com a aplicació de taxis i no com a VTC. La multinacional californiana opera des de fa poques setmanes amb la tarifa 3, que és la tarifa tancada abans d'efectuar el servei i amb la qual ha d'operar d'acord amb l'IMET. Tot i així, Uber ha captat pocs conductors per les amenaces dels taxistes als companys que s'hi volen adherir, segons la plataforma.

Aquesta situació ha portat aquesta setmana al director general d'Uber a Espanya, Juan Galiardo, a presentar una denúncia davant l'Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi i Taxi Project per promoure una "campanya d'amenaces, boicot i intimidació" contra els conductors que s'han volgut adherir a la companyia.

Per la seva banda, el coordinador de Taxi Project i portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, va replicar amb l'anunci d'una querella per calúmnies als jutjats. El portaveu d'Élite Taxi ha assegurat que la convocatòria serveix per "denunciar un cop més l'incompliment sistemàtic de les VTC de Cabify" de la normativa actual i el que ha descrit com una provocació constant al sector del taxi.

Arxivat a