Moncloa mostra la «mà estesa» per resoldre «la crisi de convivència» a Catalunya

La ministra portaveu, María Jesús Montero, demana al Govern català que se centri en els problemes que "ocupen ki preocupen els ciutadans"

María Jesús Montero, ministra portaveu del govern espanyol
María Jesús Montero, ministra portaveu del govern espanyol | Moncloa
18 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:36h
El govern espanyol ha reaccionat a l'acord entre ERC i Junts per cosntituir el nou Govern de la Generalitat. Després del consell de ministres celebrat aquest dimarts, la ministra portaveu, María Jesús Montero, ha assegurat que el nou executiu permetrà centrar-se en els temes que "ocupen i preocupen els ciutadans", com la crisi pandèmica i la situació econòmica.

La portaveu ha assenyalat que el govern espanyol vol traslladar la "urgència" a reprendre l'agenda política pendent i ha volgut subratllar que tenen "la mà estesa per donar continuïtat a la mesa de diàleg i resoldre la crisi de convivència a Catalunya".

María Jesús Montero ha afirmat que "hi ha poc a dir" sobre l'acord assolit per les dues forces polítiques independentistes. Sobre la nova estructura del Govern català, Montero ha dit que l'executiu espanyol respecta "l'autonomia" i la manera com s'estructura un govern com el de la Generalitat.