A quins països d'Europa pots viatjar i amb quines restriccions?

A les portes del passaport per a vacunats, el continent europeu és el que més permet l'arribada de turistes de l'Estat

16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:44h
Mapa sobre quins països es poden visitar.
Mapa sobre quins països es poden visitar.

Un avió aterrant Foto: Unsplash

 

La pandèmia del coronavirus ha provocat molts canvis en els hàbits. Un d'ells és que les vacances es reservin amb molt poca antelació per possibles canvis en les restriccions del destí escollit o també per l'evolució de la Covid-19 a casa nostra. Amb tot, la tendència del coronavirus és molt bona i, acompanyada de la campanya de vacunació massiva, aquest estiu s'hauria de poder recuperar bona part de la normalitat en els viatges internacionals. Si ets dels que prefereix no arriscar en excés però vols creuar les fronteres, Europa és el teu espai. Ara mateix, la major part d'aeroports del continent estan oberts per als turistes de l'Estat, però amb condicions -poden ser tests i quarantenes-. Al següent mapa es pot veure, país per país, quina és la situació actual a tot Europa. Clicant el país i després l'enllaç de cada un, es pot comprovar si s'hi pot anar i amb quines mesures ara mateix. Aquí tambe pots consultar les restriccions a escala mundial.



Mapa de les restriccions en l'àmbit europeu.

Sense restriccions

A Europa, fins a quatre països tenen les fronteres totalment obertes per als turistes catalans. Són Andorra, Albània, Estònia, Suïssa. En el cas andorrà, els motius són evidents. Pel que fa al país dels Balcans, la seva situació de la pandèmia és d'un control absolut. 

Restriccions lleus

El gruix d'estats europeus permeten l'entrada de visitants estrangers, però amb mesures de control. Així, el passaport d'immunitat fa que hi hagi les mateixes normes per la majoria de llocs. A partir del juliol entrarà en vigor a tota la Unió Europea i establirà restriccions per a tots els països a no ser que es trobin en baix risc. No és el cas de Catalunya, de moment amb risc moderat, així que des de casa nostra s'han de seguir els protocols. El ràpid avenç en la immunització i la bona dinàmica dels indicadors amb el bon temps podrien ajudar a obrir més les fronteres, especialment entre els països de la Unió Europea.

Fortes restriccions

Cada vegada menys països prohibeixen totalment l'entrada de turistes. Així, ja només Hongria veta l'entrada de persones de fora, exceptuant casos molt concrets i que en cap cas inclouen els viatges d'oci. Curiosament, aquests països no han estat els més castigats pel virus des de l'inici de la pandèmia, però actualment tenen pitjors dades que el 2020, quan la Covid-19 va afectar més el nostre entorn.