A quins països pots viatjar i amb quines restriccions?

L'estabilització de la pandèmia i el bon temps permeten pensar en recuperar el turisme internacional

Mapa sobre quins països es poden visitar.
Mapa sobre quins països es poden visitar.
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:31h

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat Foto: Edu Bayer


L'arribada del bon temps combinada amb les bones dades epidemiològiques i de vacunació contra la pandèmia del coronavirus fa que cada vegada més gent contempli la possibilitat de fer el viatge que no va poder realitzar l'any passat. Si l'estiu del 2020 va ser el del turisme de proximitat, aquest 2021 es recuperarà bona part del turisme internacional. Ara bé, caldrà saber quins aeroports permetran l'arribada d'estrangers i quins no, a banda dels requisits com ara PCR, tests d'antígens o quarantenes que s'hagin de dur a terme per accedir-hi. Al següent mapa es pot veure, país per país, quina és la situació actual a cada lloc. Clicant el país i després l'enllaç de cada un, es poden comprovar les mesures a seguir en aquests moments. Aquí també pots consultar les restriccions als països europeus.


  

Sense restriccions

Actualment, només set països -sense comptar Andorra- admeten turistes de l'Estat. Són Mèxic, Colòmbia, Albània, República Dominicana, Costa Rica, Romania i Estònia. En el cas de Mèxic, l'estat més gran que té les fronteres obertes, la Covid ha provocat més de 220.000 morts i se n'han registrat uns 2,4 milions de casos. Al mateix temps, Costa Rica està registrant la seva onada més forta fins ara -amb una incidència superior als 600 casos per 100.000 habitants-.

Restriccions lleus

Amb restriccions ja podem anar a alguns països de tots els continents. A Europa, per exemple, gairebé tots els estats permeten la visita de turistes catalans. Ara bé, cal tenir en compte les restriccions d'entrada, cada vegada més unificades pel nou passaport Covid. Així, en tots caldrà aportar una prova negativa -PCR o test d'antígens- o bé fer quarantena d'entre 10 i 14 dies, normalment. En aquesta categoria, a banda de la majoria de països europeus (França, Itàlia, Alemanya, Grècia, Croàcia...) hi ha un bon nombre de països africans. A Portugal es dona el cas que per via terrestre no hi ha cap restricció, mentre amb avió sí que cal presentar una prova negativa. També destinacions com Brasil, Perú, Colòmbia, Bolívia i Paraguai, a l'Amèrica del Sud, Aràbia Saudita i Tailàndia posen condicions a l'arribada de gent provinent de casa nostra.

Fortes restriccions

Ara mateix, països importants com els Estats Units, Xina, Rússia, Canadà, Índia o Austràlia no permeten l'entrada de visitants de fora. Si bé caldrà veure com es modifiquen les restriccions a mesura que s'acosti la temporada alta de turisme, actualment tenen les fronteres tancades per a turistes de l'Estat -deixant de banda situacions excepcionals-. Estats repartits per Àfrica, del sud d'Amèrica -Argentina, Xile, Uruguai...), i gairebé tot l'Àsia. A Europa, els que també veten els turistes ara mateix només queda Hongria.

Arxivat a