Cabify llença una subscripció mensual de lloguer de bicicletes a Barcelona

L'estrena coincideix amb noves denúncies del sector del taxi contra "incompliments" de la companyia

Un home amb bicicleta al centre de Barcelona
Un home amb bicicleta al centre de Barcelona | Carlos Baglietto
NacióDigital
17 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:04h
Cabify ofereix des d'aquest dilluns un servei de bicicletes de lloguer Barcelona que operarà sota la marca Bive, segons ha avançat La Vanguardia. L'empresa ha habilitat la nova opció Pedalar a la seva app, des d'on els usuaris podran contractar una subscripció mensual a partir de 28,95 euros en el cas de les bicicletes mecàniques i de 49,95 euros en el cas de les elèctriques plegables.

En el servei, la companyia ha inclòs un manteniment anual, la neteja i la prevenció de punxades. A diferència d'altres operadors a la ciutat, els usuaris recolliran la bici en una botiga de Barcelona o bé l'empresa els entregarà a un punt acordat i la podran guardar a casa fins que es donin de baixa del servei.

Fonts de Bive recollides per l'ACN asseguren que aquest servei està desvinculat de les llicències que l'Ajuntament de Barcelona va atorgar a diferents operadors per donar el servei de motos i bicis compartides, ja que els clients s'enduen la bici a casa, on la poden tenir mentre paguin la subscripció. Al cap del temps, també se'ls ofereix l'opció d'arribar a un acord amb l'empresa per abonar la diferència i quedar-se la en propietat.

A Barcelona, Cabify ja opera amb el servei de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i amb un servei de motos compartides, sota el nom de Movo. La multinacional espanyola va abandonar temporalment la capital catalana a finals de gener del 2019 quan la Generalitat va aprovar un decret que regulava els VTC i que establia, entre d'altres, l'obligatorietat de precontractar el servei un quart d'hora, la prohibició d'estacionar a la via pública o tornar a la base després de cada servei entre d'altres.

De fet, el sector el taxi manté la guerra oberta contra l'empresa, a qui acusa d'incomplir reiteradament amb aquestes i d'altres requisits i ha convocat una marxa lenta per a aquest dijous entre l'Avinguda Maria Cristina i la Plaça Sant Jaume.
Arxivat a