Govern Aragonès: qui s'hi quedarà, qui hi entrarà i qui en sortirà

Laura Vilagrà, Elsa Artadi o Josep Maria Argimon són alguns dels noms que amb tota probabilitat entraran a l'executiu de Pere Aragonès, que tindrà 14 conselleries

Algunes de les noves cares que hi haurà al Govern
Algunes de les noves cares que hi haurà al Govern | ND
17 de maig del 2021
Actualitzat el 25 de maig a les 9:49h
Amb l'acord entre ERC i Junts tancat, comença el ball de noms per entrar, repetir o sortir del Govern. Les dues formacions han dissenyat un executiu amb 14 conselleries repartides al 50% i es vol que sigui paritari. ERC tindrà, a més de la presidència de la Generalitat per Pere Aragonès, el Departament de la Presidència; Feminismes i Igualtat; Educació; Empresa i Treball; Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació; Interior; i Cultura. Junts serà responsable d'Economia i Hisenda i vicepresidència; Salut; Polítiques Digitals; Acció Exterior; Recerca i Universitats; Justícia; i Drets Socials. Hi haurà una portaveu, que serà proposada per ERC i no ha de ser necessàriament consellera. 

Amb les carteres definides, falta concretar noms. Sobre la taula n'hi ha diversos que han sonat amb força les darreres setmanes i que tenen possibilitats reals d'entrar o mantenir-se al Govern. D'altres, han anat entrant i sortint de les travesses i tenen més difícil accedir o continuar a l'executiu. La tria d'uns perfils condiciona, per una qüestió d'equilibris, el futur d'altres. Ho repassem a continuació:

Seran al Govern

Presència dubtosa o descartada