«El Món de Demà» i NacióDigital publiquen una sèrie de podcasts per analitzar el futur d'Europa

L'aliança amb la revista dirigida per Jordi Amat permetrà als lectors escoltar setmanalment l'anàlisi dels grans reptes que marquen la Conferència sobre el Futur d'Europa que promou Brussel·les

Una bandera europea, símbol de la unió comunitària
Una bandera europea, símbol de la unió comunitària | Parlament Europeu
NacióDigital
16 de maig del 2021
Actualitzat el 20 de març del 2024 a la 13:26h

La revista El Món de Demà, dirigida per l'escriptor i filòleg Jordi Amat, i NacióDigital divulgaran una sèrie de podcasts sobre els grans reptes que marcaran la Conferència sobre el Futur d'Europa, la iniciativa impulsada per Brussel·les per implicar la ciutadania en el debat sobre la refundació de la Unió Europea. L'aliança, que arrenca aquest diumenge amb una doble entrega, permetrà als lectors escoltar setmanalment anàlisis dels debats que condicionen els següents passos del projecte comunitari. Les píndoles es publicaran cada cap de setmana fins a mitjans del mes de juliol i estaran disponibles a Spotify, Apple Podcasts i Ivoox.

Les píndoles, d'una durada de 30 minuts i enregistrades als estudis de ràdio de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, compten amb la promoció de l'Oficina del Parlament i la Comissió Europea a Barcelona. Jordi Amat, el professor de ciència política de la UOC Marc Sanjaume, i el periodista i economista Gerard Miret són els autors dels podcasts, que inclouen en cada edició la participació d'un expert en funció de la temàtica tractada.

Capítol 1: Una conferència per pensar el futur

Què? Primera entrega del quadern de reflexió sobre el debat per refundar la Unió Europea. Expliquem què és la Conferència sobre el Futur d'Europa, com funciona i per què és important.

Amb qui? Héctor Sánchez Margalef, investigador del CIDOB

Veus: Jordi Amat, Marc Sanjaume, Gerard Miret

Escolta a: Spotify, Apple Podcast i Ivoox

 Capítol 2: Com han de ser les bases democràtiques de la UE?

Què? Fem una dissecció didàctica del funcionament de la Unió Europea i analitzem els problemes i virtuts del seu funcionament intern. Parlem sobre com han afectat la crisi del 2008 i la de la pandèmia del coronavirus al projecte comunitari. 

Amb qui? Carme Colomina, investigadora del CIDOB

Veus: Jordi Amat, Marc Sanjaume, Gerard Miret

Escolta a: SpotifyApple Podcast Ivoox

La sèrie desgranarà realitats d'Europa que han posat a prova la solvència de les institucions continentals, com els moviments migratoris -la crisi humanitària registrada al Mediterrani n'és l'expressió més crua-; altres emergències amb impacte social, com el canvi climàtic; i transformacions tecnològiques, com la revolució digital. Aquest cap de setmana ja es poden consultar les dues primeres entregues dels podcasts sobre el futur d'Europa.