Bars oberts a les sis i més aforament a comerços i cultura a partir del 24 de maig

La Generalitat permetrà més assistència a universitats, congressos i convencions

La terrassa d'un bar al passeig de Sant Joan de Barcelona
La terrassa d'un bar al passeig de Sant Joan de Barcelona | Carlos Baglietto
14 de maig del 2021
Actualitzat el 15 de maig a les 8:27h
La Generalitat mantindrà vigents les restriccions actuals al llarg de la setmana que ve i no aplicarà canvis fins al 24 de maig. A partir d'aleshores, bars i restaurants podran obrir a partir de les sis del matí, en compte de fer-ho a dos quarts de vuit com fins ara.

També s'ampliarà l'aforament permès als establiments comercial, que passarà del 30% al 50%. En el cas dels equipaments culturals, l'aforament passarà del 50% al 70%. Hi podrà haver un màxim de 1.000 persones en recintes tancats i fins a 3.000 en el cas d'espais exteriors o amb ventilació reforçada.

Les universitats podran fer classes amb un aforament del 50%, mentre que els recintes esportius mantindran un aforament màxim del 50% amb un sostre de 1.000 assistents en espais tancats i de 3.000 quan hi hagi ventilació reforçada o es tracti d'espais oberts.

En el cas de congressos i convencions, es podran organitzar sense necessitat d'autorització expressa del Procicat. L'aforament en aquests esdeveniments serà del 50%, amb un sostre de 1.000 assistents en espais tancats i de 3.000 en espais oberts o amb ventilació reforçada.

El Departament de Salut ha fet públiques les noves restriccions en roda de premsa aquest divendres. La consellera, Alba Vergés, ha assegurat que la situació epidemiològica està "controlada" i ha qualificat d'"improbable" un nou rebrot. Amb tot, ha instat la ciutadania a "continuar en alerta".

Vergés ha assegurat que al juny s'incrementarà el ritme de vacunació i ha afirmat que Salut ja treballa en els escenaris de la tardor i l'hivern que ve. "Sempre pot haver-hi variables que poden afectar el nostre país", ha dit la consellera.