L'extrema dreta ja governa a Europa... i ara pot fer-ho a Madrid

Els ultres, que estan disposats a entrar al govern del PP a la Comunitat de Madrid, ja són als governs nacionals i regionals de com a mínim 9 països de la Unió Europea i tenen representació en 24 estats

1200_1620407905Captura
1200_1620407905Captura | Nació Digital
Daniel Muñoz i Joan Obiols
08 de maig del 2021
Actualitzat el 10 de maig a les 8:14h
L'extrema dreta ja governa institucions polítiques en nou països de la Unió Europea -Espanya, França, Itàlia, Eslovènia, Eslovàquia, Hongria, Bulgària, Polònia i Letònia- i compta amb representació parlamentària en tots els estats membres amb l'excepció d'Irlanda, Malta i Luxemburg. La victòria del PP a Madrid els pot donar també l'ocasió de governar Madrid i fer-se notar molt més. Vox votarà sí a la investidura d'Isabel Díaz Ayuso i aquesta els podria oferir alguna conselleria. Als Països Baixos eren fins fa poc a l'executiu de coalició i a Portugal fa uns mesos que es van convertir en la novetat al parlament. 

El discurs contra la immigració i la islamofòbia, l'exaltació del nacionalisme, l'oposició al projecte de la UE, la defensa dels valors tradicionals i l'oposició al col·lectiu LGTBI i el moviment feminista, són els eixos ideològics que han portat a les formacions ultres a governar les principals institucions de poder de diversos països de la UE, a vegades, per majoria absoluta o de la mà dels partits tradicionals. L'auge d'aquestes formacions carregades de discursos d'odi i antidemocràtics alimenten la discriminació i les agressions a minories i col·lectius vulnerables. Ho consultem a continuació: 

Arxivat a