Llarena deixa Serret a les portes del judici

El magistrat instructor clou el sumari sobre l'exconsellera d'Agricultura una setmana després de la seva declaració

Serret, a la sortida del Tribunal Suprem
Serret, a la sortida del Tribunal Suprem | ACN
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:30h
El jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, ha acordat concloure el sumari de Meritxell Serret i ha deixat el cas a punt per al judici. Serret, processada pels delictes de desobediència i malversació, va declarar la setmana passada al Tribunal Suprem després de tornar de l'exili l'11 de març. Davant Llarena, Serret va admetre haver rebut les notificacions del Tribunal Constitucional que ordenava aturar els preparatius de l'1-O i va negar haver autoritzat cap despesa per fer el referèndum.

Segons el jutge, ja s'han practicat "totes les diligències que es consideraven oportunes per a l'esclariment dels fets, així com per esbrinar la participació de Serret i les circumstàncies que van concórrer". En la mesura que no s'ha de fer cap altra indagació", diu, "s'ha de concloure el sumari". Llarena dona un termini de quinze dies a les parts perquè presentin al·legacions contra aquesta interlocutòria, que és el pas previ a l'inici del judici oral al Tribunal Suprem. 

Dues de les incògnites del seu procés és si tindrà lloc al Tribunal Suprem o bé si passa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), com podrien demanar les defenses tenint en compte que és aforada pel TSJC. També si durant el judici es mantindrà l'acusació per malversació, l'única que comporta presó. La pena per desobediència és de multa i inhabilitació.