«Des de quin on?», de Víctor Sunyol

per NacióDigital
 
Des de quin on? és una antologia de poemes publicats entre el 1976 i el 2017. La tria l'ha fet el mateix Víctor Sunyol, pensant-la com el relat d'un camí que l'ha dut fins on ara creu ser. Tal com ell mateix explica, no hi ha inclòs els textos pensats amb l'obra d'artistes visuals o músics ni tampoc res dels llibres en prosa, narrativa o assaig.

En aquesta antologia, els textos s'ordenen cronològicament, seguint gairebé el mateix ordre en què van ser publicats. Pel que fa al títol, es refereix al lloc des d'on el lector llegeix el llibre, perquè l'autor l'escriu des d'un lloc i en canvi es llegeix des d'un altre. Per tant, si el lector vol ser conseqüent, cal que es pregunti, Des de quin on? ho està llegint.

El llibre compta amb il·lustracions de Josep Ricart Rial.

 
Títol: Des de quin on?
Autor: Víctor Sunyol 
Editorial: Pagès editors
Pàgines: 232
ISBN: 978-84-1303-119-4
Any de publicació: 2019
Gènere: poesia

Compra'l aquí

 

Víctor Sunyol

Víctor Sunyol (Vic, 1955). Des de 1974 va formar part de la revista Clot, i en va dirigir la segona etapa (1982-1985). Des de la seva fundació (1989) amb Antoni Clapés va ser responsable de les iniciatives i les edicions de Cafè Central, dins les quals des de 1992 codirigeix la col·lecció de poesia Jardins de Samarcanda. Col·labora habitualment amb artistes visuals i compositors. Publica regularment textos de crítica literària i assajos sobre poètica i creació i aspectes de la cultura. Ha publicat articles sobre didàctica de la llengua i la literatura i ha dirigit tallers d'escriptura literària i de recursos per a la creativitat. En narrativa ha publicat Descripció de cec (1990), Birnam (2014), Amb Nausica (2019) i l'assaig-ficció Cap a Tirèsias (1997). Ha traduït poesia i n'ha publicat una vintena de llibres. Ha estat traduït al francès, alemany, italià, anglès, eslovè i castellà, i se l'ha inclòs a diverses antologies en diverses publicacions a Catalunya, Quebec, Mèxic, Alemanya i Espanya.


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació