Madrid o quan la crispació a dojo tampoc capgira enquestes

Díaz Ayuso (PP), Gabilondo (PSOE), García (Més Madrid), Iglesias (Podem), Bal (Ciutadans) i Monasterio (Vox) gasten els darrers cartutxos d'una campanya dura i que inquieta la Moncloa

Imatge del plató en l'únic debat entre els sis candidats a Madrid.
Imatge del plató en l'únic debat entre els sis candidats a Madrid. | Telemadrid
01 de maig del 2021
Les eleccions a la Comunitat de Madrid entren en la fase final. Ho fan enmig d'una certa incertesa i després d'una campanya d'alt voltatge. La majoria d'enquestes assenyalen l'actual presidenta, Isabel Díaz Ayuso, del PP, com la gran favorita. Haurà de recórrer, però, a Vox per governar perquè la previsió és que Cs s'ensorri. Però tampoc es descarta del tot que les tres forces de l'esquerra puguin sumar a l'Assemblea de Madrid després d'haver intentat convertir les eleccions en un plebiscit sobre l'extrema dreta. L'accidentada campanya no sembla, però, que hagi capgirat els sondejos i l'opció més previsible és un govern ultraconservador a la regió que serà un contrapoder a Pedro Sánchez. 

El mapa polític a la Comunitat està molt fragmentat. Sis caps de llista competeixen en una campanya que ha estat crispada i que ha tingut un punt d'inflexió en el debat a la cadena SER, quan el líder de Podem, Pablo Iglesias, va xocar amb la candidata de Vox, Rocío Monasterio, en negar-se la ultradretana a condemnar les amenaces de mort rebudes per Iglesias i per membres del govern espanyol. Així arriben els sis caps de llista al moment crucial d'una batalla que impactarà de ple en el curs de la política espanyola. Aquestes són les debilitats i les fortaleses de cada líder.