Qui és qui en la batalla jurídica final a Estrasburg

Una catedràtica amb posicionaments homòfobs i un advocat de l'Estat "honorat" de defensar Espanya, entre les noves cares en el camí de l'independentisme a Europa

La seu del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg
La seu del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg | CEDH
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:30h
L'independentisme comença una nova batalla jurídica, la definitiva, al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). Hi haurà nous protagonistes i alguns que són ja vells coneguts. Les sentències del Tribunal Constitucional (TC) sobre els presos polítics, i especialment els vots particulars que consideren "desproporcionada" i allunyada de la "cultura jurídica" de la Unió Europea la sentència del Suprem, han obert la porta a portar la causa de l'1-O a instàncies europees. Aquesta setmana ja ho ha fet Jordi Cuixart i també ho farà Jordi Turull, i en els propers dies ho aniran fent la resta de líders independentistes a mesura que el TC es pronunciï sobre els seus recursos d'empara. 

En el nou camí que comença cap a Estrasburg hi haurà cares conegudes, com les d'alguns advocats en el judici del procés, però també altres noms, com el representant d'Espanya davant el TEDH, que haurà de defensar els interessos de l'Estat en la causa de l'1-O, o alguns jutges de l'alt tribunal europeu. Us els presentem. 

Arxivat a