Pressió dels hotelers de Barcelona per rebre turistes després de deixar de guanyar 2.100 milions d’euros

El sector no preveu tancaments d’establiments i assegura que el negoci és “rendible a llarg termini”

L'Hotel Palace de Barcelona
L'Hotel Palace de Barcelona | ACN
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:23h
El Gremi d’Hotels de Barcelona pressiona les administracions per recuperar com més aviat millor l’activitat turística a la ciutat. L’associació xifra en 2.100 milions d’euros els diners que el sector ha deixat de facturar des de l’inici de la pandèmia, l’equivalent al 95% de la facturació anual. “Avui, en condicions normals, hauríem de tenir 60.000 persones dormint a la ciutat i en tindrem 2.100”, ha assegurat el president del gremi, Jordi Mestre, en roda de premsa aquest dimecres.

Segons el gremi el 70% dels hotels de la ciutat estan tancats. Entre els que estan oberts, l’ocupació és baixa i ofereixen places rebaixades de preu entre un 50% i un 60%. Pel que fa als treballadors, el 90% estan en ERTO i Mestre ha vaticinat que en molts casos aquestes situacions acabaran en ERO.

Amb tot, el gremi ha assegurat que no preveu el tancament d’establiments a causa de la caiguda d’ingressos i Mestre ha assegurat que el negoci és “rendible a llarg termini”. El president del gremi ha reclamat una vacunació “ràpida i estesa a tota la població”. També que es promocioni Barcelona com a destinació segura i que es creï un passaport sanitari que permeti a la població europea viatjar a Barcelona “amb plenes garanties”.

Mestre també ha destacat la importància de la celebració del Mobile World Congress, del 28 de juny a l’1 de juliol i ha reclamat reactivar el turisme de fires i congressos. El president del gremi ha insistit que el sector hoteler representa el 5% del PIB de la ciutat i genera entre 30.000 i 35.000 llocs de treball.

El sector assegura que les reserves per a l'estiu són "molt escasses" i recorden que els turistes internacionals acostumen a reservar amb mesos d'antelació. "Potser aniran a altres destins que sí que s'han posat les piles", ha dit Mestre.

El president del gremi ha qualificat de "nul·les o pràcticament inexistents" les ajudes de l'administració al sector i ha assegurat que juntament amb l'oci nocturn i les agències de viatges són els negocis més afectats. 

Sobre la possibilitat de destinar les places hoteleres a altres usos de manera temporal mentre no es reactiva el turisme, Mestre ha negat que aquesta opció estigui sobre la taula.
Arxivat a