Arxivada la denúncia de Ciutadans contra Colau per suposades irregularitats en la contractació pública

La regidora del grup municipal del partit taronja, María Luz Guitarte, no es va personar en la causa

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Daniel Muñoz Soler
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:14h
El Tribunal de Comptes ha inadmès i arxivat la denúncia de Ciutadans per suposades irregularitats en la contractació pública a l'Ajuntament de Barcelona durant els mandats d'Ada Colau. Aquesta ha estat la decisió del jutge després que la regidora del grup municipal de Ciutadans a la capital catalana ni tan sols es personés com a actor públic en procés judicial.

L'acusació presentada per Maria Luz Guilarte el 14 d'octubre de 2020 denunciava una presumpta mala praxi entre els anys 2017 i 2020 a l'ajuntament dirigit per Ada Colau. El novembre d'aquell mateix any, la sala va demanar a Guilarte que presentés per escrit els supòsits de responsabilitat comptable.

La regidora, però, va declinar personar-se com a actor públic i va aclarir que tan sols "posava en coneixement" del Tribunal de Comptes uns fets que, segons ella, tenien indicis de ser irregulars o il·lícits.

En l'acte, a més, el jutge especifica que el Ministeri Fiscal deixa clar que les suposades irregularitats denunciades "no constitueixen per si mateixes un perjudici concret contra els fons públics" i que la denunciant del procés no va concretar una pèrdua individualitzada en els recursos públics, tal com li demanava el Tribunal. En conseqüència, el jurat ha inadmès i arxivat l'acusació. Ciutadans pot interposar recurs a l'apel·lació del jutge.


 
Arxivat a