El govern espanyol dona llum verda al retorn del públic als estadis de futbol

L'executiu valora activar la mesura el cap de setmana del 9 de maig, coincidint amb les quatre últimes jornades del campionat de lliga

El Camp Nou el 7 de març, en l'últim partit del Barça amb públic
El Camp Nou el 7 de març, en l'últim partit del Barça amb públic | FC Barcelona
Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:23h
El govern espanyol ha donat llum verda per obrir els estadis de futbol en les últimes quatre jornades de la Lliga, a partir del cap de setmana del 9 de maig, coincidint amb el final de l’estat d’alarma. A més, està elaborant un protocol definitiu d'actuació, segons han avançat el programa El larguero, de la Cadena SER, i El Partidazo de la Cope. La  proposta també afectaria a la Lliga Endesa de bàsquet. 

Aquesta és la primera opció del govern espanyol però també es preveu una possibilitat alternativa que només afectaria les últimes dues jornades de la competició. La decisió no és banal ja que un dels partits més decisius del campionat, el Barça-Atlètic de Madrid, es jugarà el 8 de maig, a la jornada 35.

L’últim cop que els aficionats van assistir als estadis va ser el 8 de març de 2020. Si es compleixen els pronòstics del govern espanyol, el retorn de públic als camps de futbol es podria fer al cap de 14 mesos.

No serà però un retorn en plena normalitat. La Cope apunta que hi haurà un aforament simbòlic d'un màxim de 5.000 espectadors, mentre que la Cadena Ser diu que es permetrà omplir un 25% de l’aforament. 

A més, els espectadors hauran de complir algunes mesures de seguretat: no es podran aixecar, ni fumar, ni treure’s la mascareta per menjar, entre d'altres.
 
Arxivat a