El Sant Jordi de les ganes de viure

Barcelona celebra una diada marcada pel canvi d'ubicació de les parades de roses i llibres

El selfie més buscat d'aquest Sant Jordi a Barcelona.
El selfie més buscat d'aquest Sant Jordi a Barcelona. | Adrià Costa
23 d'abril del 2021
Actualitzat el 24 d'abril a les 8:04h
"És un Sant Jordi estrany, perquè l'ambient encara és una mica trist, però em fa il·lusió sortir a passejar". Qui parla és la Joana, una de les moltes veïnes de Barcelona que avui ha sortit al carrer per comprar roses i llibres o simplement per voltar. Enguany es fa més difícil badar mirant les parades, perquè estan repartides en onze espais de la ciutat amb control d'accés i d'aforament. A dins, només es pot caminar en una direcció.

És el cas del passeig de Gràcia, entre la ronda Sant Pere i el carrer Aragó. Des de les nou del matí la gent s'hi ha anat agrupant i hi ha hagut cues per entrar a l'espai perimetrat. El personal de seguretat anava recordant de tant en tant la necessitat de mantenir la distància i la gent s'ho prenia amb filosofia.

"Tot el que sigui sortir de casa aquests dies és tremendo. Ho estem vivint amb moltes ganes", deia el Jordi. Passejava al costat de la María José, que avui ha tingut la sensació de recuperar en part la "normalitat". "Tenim ganes que tot torni a ser com era i d'estar més propers entre tots", deia.
Arxivat a