«Història de l'Esquerra Independentista», coordinat per Carles Viñas

Una obre enorme, de més de 900 pàgines, sobre els 50 anys d'aquest moviment polític, amb més de vint autors

per NacióDigital
 
Història de l'Esquerra Independentista, coordinat per Carles Viñas, és una obra enorme que relata en profunditat i rigor la trajectòria de cinquanta anys d'aquest moviment, des de la seva gestació fins a l'actualitat, amb l'objectiu d'oferir al lector una eina que li permeti conèixer amb precisió la seva incidència en els esdeveniments polítics i socials dels darrers temps als Països Catalans.

A recer del Maig del 68 i de la descolonització, el març de 1969 es fundava oficialment el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans, el PSAN. Els seus promotors procedien del Front Nacional de Catalunya, la formació que d'ençà de 1940 va aglutinar l'aleshores anomenat separatisme. Els seus objectius es van centrar a assolir la independència, establir un estat socialista i unificar territorialment els Països Catalans. El PSAN va ser el germen del que anys més tard es coneixerà com l'Esquerra Independentista. El llibre recull la història d'aquest moviment que ha crescut, s'ha diversificat i ha esdevingut decisiu en l'evolució de l'independentisme i les esquerres dels Països Catalans.

Durant els 22 capítols, descobrim l'evolució i plantejaments d'un moviment que ha estat determinant en la política contemporània.

L'edició d'aquest llibre està molt cuidada i té un format especial i adequat a les 900 pàgines que conformen l'obra. El format (17x24cm) és més gran que l'habitual de l'editorial, té tapa dura i inclou annexos amb cronologia d'accions armades i quadre sinòptic i cronològic de les organitzacions que han conformat el moviment.
 
Títol: Història de l'Esquerra Independentista
Coordinador: Carles Viñas 
Editorial: Tigre de paper
Pàgines: 900
ISBN: 978-84-16855-83-4
Any de publicació: 2021
Gènere: assaig

Compra'l aquí

 

Carles Viñas

22 autors i autores coordinats per l’historiador Carles Viñas

L'historiador Carles Viñas ha coordinat un llibre on hi escriuen vint-i-dues autores i autors, cadascun dels quals aprofundeix en alguns dels elements que han confluït en configurar aquest moviment divers i extens. El coordinador i l'equip de Tigre de paper han vetllat per tal de presentar un llibre editat de manera rigorosa.

El pròleg del llibre el signa la veterana lluitadora Blanca Serra i l'epíleg l'ha escrit Anna Gabriel, actualment exiliada a Ginebra. Així doncs, pròleg i epíleg teixeixen el fil roig entre les primeres represaliades de l'independentisme combatiu i les de la darrera onada independentista.

Autors i autores (per ordre d'aparició al llibre): Blanca Serra i Puig (pròleg), Fermí Rubiralta i Casas, Roger Buch, Carles Viñas (coordinador), Ricard Vilaregut, Roger Prims, Joan Navais, Francesc Viadel, Andrea Geniola, Sònia Bagudanch, Laure Vega, Joan Teran, Albert Botran, Antoni Trobat, Moisés Pérez, Marta Serra, Oliva Serra, Xavi Pellicer, Marc Santasusana i Corzan, David Carmona, Juli Cuéllar Gisbert, Joan Roger, Andrea Terron i Anna Gabriel (epíleg) 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor