El suport a la llei trans divideix el govern de Colau

Barcelona en Comú dona suport a una proposta presentada per ERC de reconeixement a les identitats trans, mentre que el PSC s'ha abstingut

Colau i Collboni en una imatge d'arxiu
Colau i Collboni en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:23h
El projecte de llei trans continua evidenciant les diferències entre els postulats dels socis de govern a la Moncloa, i també a l'Ajuntament de Barcelona. Aquest dimarts la comissió de drets socials del consistori ha aprovat una proposta presentada per ERC que reclamava donar suport a la tramitació de la normativa estatal, actualment bloquejada al Congrés, per la igualtat plena de les persones trans, el reconeixement de la seva identitat i l'autodeterminació del gènere, així com la despatologització de les persones trans.

La proposta s'ha aprovat amb els vots dels republicans, Barcelona en Comú, Junts per Catalunya i Ciutadans. El PP i Barcelona pel Canvi han votat en contra i el PSC s'ha abstingut. Ahir, el PSC va qüestionar al Parlament el trasllat de dones trans a les presons de dones. 

El sentit de vot dels grups va en la línia del que s'ha viscut a l'Estat. El Ministeri d'Igualtat va presentar la proposta de llei trans al febrer, amb uns postulats que van en la línia de la proposició aprovada a Barcelona.


Fins ara, però, el PSOE ha bloquejat la seva tramitació i ERC, Junts, la CUP, Compromís i Més País van registrar al març un esborrany de llei trans al Congrés amb l'objectiu de desencallar la tramitació. El text és pràcticament igual que el del Ministeri d'Igualtat, amb alguna ampliació referent a les persones migrants i no binàries. 

“L’important és que Barcelona es posiciona a favor de la proposició de la llei trans estatal despatologitzadora i que posa al centre l’autodeterminació de gènere”, ha assegurat la regidora d'ERC, Elisenda Alamany, després que la comissió hagi aprovat la proposta dels republicans.

 
Arxivat a