Progressista, paritària i amb joves advocats: així és la candidatura renovadora al Col·legi d'Advocats

Gonçal Oliveros i Anna Boza lideren un equip que inclou l'exjutge Elpidio José Silva, el president de Drets, Sergi Blázquez, i la penalista Teresa Vallverdú

Gonçal Oliveros
Gonçal Oliveros | Candidatura Oliveros
16 d'abril del 2021
La candidatura alternativa al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) s'ha presentat aquest divendres en un acte a l'Ateneu Barcelonès. Encapçalada per Gonçal Oliveros, amb Anna Boza com a candidata a vicedagana, està formada per setze candidats, vuit homes i vuit dones, una manera gràfica d'apostar per la igualtat. Competirà amb l'actual degana, Maria Eugènia Gay, en les eleccions que es convocaran properament.

Anna Boza, la candidata a vicedegana, ha explicat a NacióDigital que els punts forts del projecte són "la defensa dels drets fonamentals" i "fer de l'ICAB una eina al servei dels col·legiats, un lloc de trobada i una prolongació del despatx". Boza assegura que el denominador comú de la candidatura no és l'independentisme, sinó voler posar l'ICAB a disposició de la massa social del Col·legi.

"Tenim opcions de guanyar", assegura Anna Boza, que explica que apel·laran a la majoria dels col·legiats, de tot tipus de despatxos, que no se senten prou acompanyats per la institució enmig de l'actual crisi. Boza reclama una actitud més enèrgica de l'ICAB davant de qualsevol amenaça a les llibertats.

Gonçal Oliveros i Anna Boza formen un tàndem savant d'un equip que inclou l'exjutge Elpidio José Silva -inhabilitat després d'haver empresonat l'expresident de CajaMadrid Miguel Blesa-, el president de l'associació de juristes Drets, Sergi Blázquez, la penalista Teresa Vallverdú o Robert Sabata, vinculat a la prestigiosa Comissió de Defensa de l'ICAB. En la candidatura també hi són presents joves advocats com Christian Navarro, Joana Badia i Pol Olivet.

Maria Eugènia Gay ja té pràcticament enllestida la candidatura oficialista, que parteix amb l'avantatge que suposa afrontar el procés electoral des del poder col·legial. Com ja va informar NacióDigital, Gay -filla de l'exdegà Eugeni Gay, exmembre del Tribunal Constitucional- ja ha tancat una aliança amb altres noms de l'establishment de l'ICAB, com la família Pintó. També s'estan alineant en favor seu els sectors més espanyolistes del sector.