La resistència veïnal atura el primer desnonament a Barcelona l'endemà de la pròrroga de Sánchez

La parella va ocupar un pis, amb la seva filla de tres anys, després de no poder pagar el lloguer a causa de la pandèmia

Concentració a les portes de l'edifici
Concentració a les portes de l'edifici | ND
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:19h
Una cinquantena de veïns han aturat aquest dijous al matí el desnonament d'una parella amb un menor en un pis de la Verneda. El Sindicat d'Habitatge de la Verneda i la Pau havia convocat una concentració a les portes de l'edifici a la Rambla Prim, després que el jutge notifiqués l'ordre de desallotjament a la parella. La comitiva judicial s'hi ha presentat amb intenció d'executar-lo, tot i la moratòria estatal de desnonaments que continua vigent i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que es prorrogaria tres mesos més enllà del 9 de maig.

Segons fonts del sindicat, el motiu al·legat per la comitiva judicial per suspendre el desnonament ha estat la manca d'efectius policials que facilitessin la seva execució davant la resistència veïnal. 

El d'avui era el quart intent de llançament. El Sindicat d'Habitatge de la Verneda i la Pau assegura que la família va ocupar l'immoble després que durant la pandèmia no poguessin assumir el lloguer de la seva anterior residència. La família té acreditada la seva situació de vulnerabilitat pels serveis socials de l'Ajuntament.

Els desnonaments no s'han aturat a Barcelona i a la resta de l'Estat mentre la moratòria ha estat vigent. Al desembre, la Moncloa aprovava la mesura, que sobre el paper ampliava la cobertura a totes les famílies vulnerables, després que durant els primers mesos de pandèmia només es poguessin paralitzar els desallotjaments de famílies que poguessin acreditar una vulnerabilitat caudada directament per la Covid-19.

Els jutges de Barcelona, però, han expressat dubtes en aquest punt i consideren que no queda clar que el decret cobreixi tots els casos de vulnerabilitat. 

Mentrestant també continua vigent el darrer decret antidesnonaments de la Generalitat, aprovat el novembre del 2020. Els jutges, però, ja van expressar dubtes sobre la seva constitucionalitat i van avisar que l'aplicarien de manera "restrictiva".
Arxivat a