universitats

La UPF oferirà un nou grau de Medicina amb continguts renovats i un clar enfocament clínic

El pla en col·laboració amb l'Hospital del Mar oferirà fins a 60 places de nou accés i deixarà enrere la titulació conjunta amb la UAB

per NacióDigital , 8 d'abril de 2021 a les 14:54 |
Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra | Wikipedia
La Universitat Pompeu Fabra (UPF) oferirà el curs vinent un nou grau en Medicina adaptat a les necessitats actuals i futures. En col·laboració amb l'Hospital del Mar, el nou grau tindrà "una clara integració" amb l'entorn biomèdic, amb el de transferència, amb el clínic i amb el de la salut pública.

D'altra banda, es destacaran continguts de la medicina actual com són el càncer, les malalties infeccioses, l'atenció al malalt crític, la medicina personalitzada i de precisió o la telemedicina. Alhora, es donarà molta més importància a aprendre habilitats com el treball en equip, el pensament crític, l'anàlisi, la resolució de conflictes, el treball cooperatiu, l'autonomia i el paper de l'humanisme en la pràctica mèdica.

 
Segons explica en un comunicat la universitat, el nou pla d'estudis suposarà un canvi en els mètodes i en l'enfocament de l’ensenyament, amb un clar vessant clínic gràcies a la seva integració amb l'Hospital del Mar. Així, es formaran professionals clínics amb una orientació "clara" cap a la medicina basada en la recerca biomèdica per explicar els mecanismes i processos de les malalties i les teràpies.

A més, s'emfatitzarà la pedagogia centrada en l'estudiant i es fomentarà l'aprenentatge actiu i un ampli ús de les tecnologies de simulació clínica. El grau, que oferirà fins a 60 places de nou accés, extingirà progressivament la titulació conjunta amb la Universitat Autònoma de Barcelona que s'ofereix des del curs 2008-2009.


El curs vinent ja hi haurà un primer curs de nou accés després que el 26 de març passat, la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va donar llum verda a la seva implantació per al curs 2021-2022. El conveni de col·laboració docent i de recerca per la creació del grau es va signar el passat 23 de setembre entre el Departament de Salut, la UPF i el Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació