Les històriques Jornades de Sitges del Cercle d'Economia es faran ara a l'Hotel Vela

L'entitat econòmica celebrarà la trobada del 16 al 18 de juny entorn del tema "La gran reconstrucció"

Un dels actes recents al Cercle, amb Javier Faus i el president del País Valencià, Ximo Puig.
Un dels actes recents al Cercle, amb Javier Faus i el president del País Valencià, Ximo Puig. | Cercle d'Economia
30 de març del 2021
Actualitzat a les 14:17h
El Cercle d'Economia celebrarà les seves històriques Jornades de Sitges a Barcelona, a l'Hotel Vela (W Barcelona). Serà dels dies 16 al 18 de juny sota el lema La gran reconstrucció, i s'hi analitzaran els reptes del nou context global, condicionat de manera dramàtica per la pandèmia. Les transformacions accelerades per la crisi sanitària i les implicacions que té en el canvi climàtic, l'ordre internacional i la digitalització seran aspectes a debatre.

El 2019 va ser la darrera edició de les jornades que es va fer a Sitges. L'any passat, en plena pandèmia, l'entitat va celebrar unes jornades telemàtiques. També ha canviat la denominació de l'encontre, que passarà a dir-se Reunió Cercle d'Economia (RCE). 

La junta que encapçala Javier Faus ja va plantejar en l'inici del seu mandat la necessitat de canviar la ubicació de les trobades anuals. Una possibilitat que, en una entitat amiga de les tradicions, va generar un debat intens i algunes crítiques. Finalment, la junta ha optat per traslladar-les a Barcelona.

El Cercle s'ha mostrat molt actiu els darreres mesos en favor d'un debat profund sobre el model econòmic i en la necessitat d'aprofitar els fons europeus per entomar una reconstrucció del model productiu. També ha propugnat una via negociada al conflicte entre Catalunya i l'Estat i ha reclamat tant al Govern català com a l'espanyol que posin fil a l'agulla per superar el bloqueig. Des del Cercle, Faus s'ha mostrat especialment crític envers el model Madrid i les tendències recentralitzadores des de l'Estat.