El Gimnàs Sant Pau denunciarà l'Ajuntament de Barcelona per atorgar la llicència per enderrocar el centre

L'entitat ha rebut un avís de desnonament per al 30 d'abril

Una usuària del Gimnàs Sant Pau
Una usuària del Gimnàs Sant Pau | ACN
NacióDigital
29 de març del 2021
Actualitzat a les 15:27h
El Gimnàs Social Sant Pau denunciarà l'Ajuntament de Barcelona per reactivar la llicència d'obres a la propietat de l'espai, que permet enderrocar l'immoble i que la propietat, la família Samaranch Viñas, hi faci 48 pisos. La llicència s'havia tramitat el 2019 i des d'aleshores havia quedat paralitzada.

A finals de gener la propietat i el consistori es van donar dos mesos de marge per intentar tancar un acord de compra, però el temps s'ha esgotat. L'entitat ja ha rebut una ordre de desnonament per al 30 d'abril.

El col·lectiu basa la seva demanda en el fet que el gimnàs atén persones sense llar -més d'un miler des de l'inici de la pandèmia- a qui ofereix roba, menjar i servei de dutxa. Els responsables del gimnàs consideren que l'Ajuntament no pot reactivar la llicència d'obres sense abans oferir alternatives a aquests usuaris. A més, lamenten que el consistori no hagi actuat per protegir elements patrimonials de la finca, com la piscina coberta.

Des de l'Ajuntament, fonts municipals es limiten a assegurar que es continua negociant amb la propietat per arribar a un acord "satisfactori" per a totes les parts. "Ho continuarem fent fins a l'últim minut", diuen.

Per part de l'oposició, ERC, JxCat i Ciutadans pressionen l'Ajuntament per trobar una solució i evitar l'enderroc del Sant Pau. Els dos grups independentistes han posat sobre la taula l'opció d'expropiar l'immoble, una via que ara mateix el consistori no contempla.




 
Arxivat a