El PSC burxa ERC: «Acceptarà una presidència tutelada per Puigdemont?»

Granados diu que "artefactes" com el Consell per la República no han de tenir "cap pes" en un govern "seriós"

Eva Granados, nova vicepresidenta segona del Parlament.
Eva Granados, nova vicepresidenta segona del Parlament. | ACN
29 de març del 2021
Actualitzat a les 21:18h
El PSC ha burxat ERC per les negociacions amb Junts sobre el paper que ha de tenir el Consell per la República en la coordinació de l'estratègia del procés. La portaveu del PSC, Eva Granados, ha criticat que els partits independentistes "menyspreïn" les institucions d'autogovern donant rellevància a un "artefacte parapolític fet a mida de Carles Puigdemont". En aquest sentit, Granados ha preguntat a Pere Aragonès si permetrà una "presidència intervinguda pel Consell per la República i tutelada des de Waterloo". "El Consell no és res i no hauria de tenir cap pes en un govern seriós", ha dit Granados en roda de premsa aquest migdia després de titllar-lo de "contuberni independentista". 

La dirigent socialista, vicepresidenta del Parlament, ha constatat que les institucions catalanes continuen "allunyades de la realitat" i el debat d'investidura de divendres va ser "poc edificant". Ha dit que els partit independentistes tenen el país "bloquejat" i ha assegurat que Aragonès va sortir "pitjor del que va entrar" al debat. "Aragonès vol obrir un temps nou amb els mateixos de sempre", ha dit Granados, que ha advertit del "fracàs" de la fórmula d'ERC i Junts. "Això ens ha abocat a la paràlisi de Catalunya. ERC es fa ostatge de la CUP i decideix degradar les institucions d'autogovern del nostre país", ha dit.

Molt crítica amb el Consell per la República, que avui s'ha obert a reformular la seva cúpula per facilitar el desbloqueig de la investidura, Granados ha insistit que els òrgans de govern de Catalunya "són la presidència, el consell executiu i el Parlament", i no una "cosa" feta a mida de Puigdemont. La dirigent socialista ha afirmat que si no hi ha Govern és perquè ERC encara no ha dit si reconeix el líder de Junts com a "president legítim" i ha menyspreat el paper del Consell, que està, ha dit, "molt allunyat de les necessitats dels catalans". 

Granados ha recordat que Illa ha guanyat les eleccions i el Parlament és majoritàriament d'esquerres, però no ha concretat si aquesta "alternativa" al Govern d'ERC i Junts implicaria un govern amb ERC i comuns. L'oferta del PSC passa per tres objectiu: acabar amb el virus, reactivar l'economia i avançar el el rescat social perquè "ningú quedi enrere". "Parlem de consensos i diàleg entre catalans per superar el bloqueig polític", ha dit Granados.

També ha celebrat que més de 35.000 famílies s'hagin beneficiat de l'acord amb Endesa sobre pobresa energètica i ha reivindicat la negociació entre les parts. L'Administració pagarà una quarta part del deute d'aquestes famílies amb Endesa.