Bou es reforça internament amb nous consellers de districte

L'empresari i regidor s'envolta de dirigents de pes del PP com Antonio Verdera i Irene Pardo per intentar posar fi al conflicte que viu el partit a Barcelona

Josep Bou
Josep Bou | Adrià Costa
26 de març del 2021
Actualitzat a la 13:07h
Josep Bou es reforça internament. Aquest divendres s'ha fet públic el nomenament de dos nous consellers de districte del PP a Barcelona, una exigència de Bou per posar fi a la crisi oberta entre ell i la direcció del partit a Barcelona, en mans d'Óscar Ramírez, l'altre regidor del PP a l'Ajuntament. Aquest cop, Bou va informar de les designacions a la cúpula de la formació, que havia donat llum verda. Bou va cessar fa uns dies Isaac Martín com a conseller de Sarrià i Xavier Cañigueral com a conseller d eles Corts, alineats tots dos amb Ramírez. 

Ara Bou recorre a dos dirigents de pes dins de l'organigrama del PP català. Un d'ells és Irene Pardo per al districte de les Corts, com va avançar dimecres NacióDigital. És la presidenta de Noves Generacions a Catalunya. Es dona el cas que va ser la dirigent que va denunciar Albert Fernández saltiveri per presumptes maltractaments, cosa que va forçar la seva destitució com a vicesecretari de comunicació del partit

Com a conseller de Sarrià, Bou ha recorregut a Antonio Verdera, un militant històric del partit i amb connexions interessants. És secretari de Formació i membre del'executiva a Catalunya. Amb una trajectòria dins el món empresarial de la comunicació, va ser membre de l'equip fundador del diari 20minutos. Verdera està ben connectat amb sectors polítics del PP de Madrid i va estar vinculat a la fundació FAES. Amb fil directe amb Alejandro Fernandez, molta gent al PP confia en la seva reconeguda ma esquerra per recuperar un bon clima al PP de Barcelona. 

Les properess etmanes es veurà si la situació interna al PP de Barcelona entra en vies de conciliació. En la nota enviada aquest divendres pel PP, s'explicita que els canvis als districtes s'han fet "consensuats amb la direcció nacional". Una indicació molt clara que corrobora l'interès de Pablo Casado per preservar com sigui la cohesió del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona. Amb tots els problemes que acumula el partit a Catalunya, a Casado només li faltava obrir una nova crisi a Barcelona.