El nou CaixaBank ja és una realitat

José Ignacio Goirigolzarri, president de la nova entitat, i el conseller delegat Gonzalo Gortázar presenten el naixement legal del primer banc de l'estat

Gonzalo Gortázar, José Ignacio Goirigolzarri i Maria Lluïsa Martínez, directora general de comunicació, aquest divendres.
Gonzalo Gortázar, José Ignacio Goirigolzarri i Maria Lluïsa Martínez, directora general de comunicació, aquest divendres. | CaixaBank
26 de març del 2021
Actualitzat a les 10:04h
El nou president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat Gonzalo Gortázar, han presentat aquest divendres la nova entitat financera nascuda de la fusió de CaixaBank i Bankia, que neix legalment aquest divendres. "A partir d'ara ja som una única organització", ha assegurat Gortázar. Amb la fusió neix el primer banc de l'estat espanyol.

Amb aquesta operació, que és la fusió número 85 en la història de CaixaBank, la nova entitat neix amb un actiu de 660.000 milions d'euros (dels quals uns 209.000 provenen de Bankia), el que supera clarament els seus competidors. També lidera en volum de recursos de clients, en xarxa d'oficines i en plantilla.  

Goirigolzarri, el màxim responsable de l'entitat fusionada, ha explicat que esperen tenir la inscripció al registre aquest mateix divendres i que dilluns les accions de Bankia passin a ser accions de la nova CaixaBank. Goirigolzarri ha subratllat que, més enllà de les xifres, són conscients de la seva responsabilitat i que la prioritat és "servir a les famílies espanyoles" en l'actual context de crisi. "El nostre objectiu és liderar la transformació del sistema financer, fer una banca rendible, és clar que sí, però inclusiva i sostenible".

"És un dia històric", ha afirmat Gonzalo Gortázar. "Ja som només un sol equip, hi ha unes estructures unificade si les xarxes obeeixen ja a una única direcció", ha afegit. Ha assenyalat que surten en pole position dins el mercat financer, amb una ràtio de solvència que els situa en una posició de lideratge. "Però no serem res -ha dit- si descuidem el servei al client, on també som els primers".  

Pel que fa als efectes de la fusió en la plantilla, el conseller delegat s'ha remès a les negociacions amb els sindicats de l'entitat, però ha destacat els dos principis que regiran en aquest aspecte, que seran "la voluntarietat i la meritocràcia", és a dir, el buscar sobretot evitar cap situació traumàtica i preservar el talent i mantenir "els millors".

A la pregunta de fins a quin punt els acomiadaments que es produiran no desmenteix el discurs en favor de la voluntat social d el'entitat, Goirigolzarri ha afirmat que la primera obligació d'una institució com CaixaBank és la "sostenibilitat" del projecte. Però el president del banc ha subratllat que les decisions buscaran preservar "la màxima quantitat de llocs de treball" i es faran amb la màxima "obertura" i després d'una interlocució amb els sindicats.