Aznar es desmarca de la comptabilitat B del PP i nega haver cobrat cap sobresou

L'expresident del govern espanyol desmenteix altres testimonis i assegura que no va autoritzar cap pagament

Aznar durant la seva declaració al judici per la caixa B del PP
Aznar durant la seva declaració al judici per la caixa B del PP | ND
24 de març del 2021
Actualitzat a les 17:18h
L'expresident del govern espanyol José María Aznar s'ha desmarcat completament de la caixa B del PP i ha negat haver rebut cap sobresou a través de la suposada comptabilitat paral·lela de la formació. Aznar ha comparegut aquesta tarda com a testimoni al judici sobre els papers de Bárcenas i en un interrogatori tens amb les acusacions populars, ha assegurat que el "J.M." que apareix a la documentació sobre l'extresorer del PP no és ell. Aznar va ser president del PP entre els anys 1990 i 2004 i la comptabilitat B s'hauria creat suposadament durant la seva presidència. Davant del tribunal -des de casa seva i amb mascareta- l'expresident espanyol ho ha negat. 

Aznar ha preguntat a cada acusació qui representa. Així, el primer en intervenir ha estat l'acusació popular que representa l'associació d'advocats ADEDE. "Vostè ha defensat el PSOE", ha dit Aznar. Ha fet el mateix en el cas de Gonzalo Boye, que ha subratllat que és "l'advocat de Puigdemont". Finalment, el president del tribunal de l'Audiència Nacional ha censurat aquest comportament. Algunes acusacions han formulat protesta pels comentaris d'Aznar i pel fet que declari amb mascareta tot i estar sol a casa seva. "S'està burlant del tribunal", ha dit l'advocat d'Esquerra Unida.

En tot cas, Aznar ha negat cap sobresou i també haver autoritzat cap pagament i ha desmentit així les paraules de l'exdiputat Jaime Ignacio del Burgo, que ahir va dir en seu judicial que l'expresident del PP coneixia alguns dels pagaments que apareixen en la documentació de l'extresorer. "No vaig autoritzar cap pagament", ha deixat clar Aznar davant del jutge. La insistència de les acusacions ha indignat Aznar. "Ja li he respost. Em pot preguntar 500 vegades el mateix que sempre li diré el mateix", ha etzibat l'expresident als advocats.