La Fira de Barcelona i cinc grans recintes més seran escenaris de la vacunació massiva

Salut valora incorporar el Camp Nou al pla si la quantitat de dosis disponibles ho permet

23 de març del 2021
Actualitzat a les 18:59h
La Pista de Sabadell és un dels sis escenaris escollits
La Pista de Sabadell és un dels sis escenaris escollits | Juanma Peláez
La Generalitat ja ha decidit quins seran els escenaris de la vacunació massiva contra la Covid-19. Seran la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà de Llobregat, la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya a Sabadell, el Pavelló Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona i un espai pendent de confirmació al Camp de Tarragona, segons han informat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest dimarts.

L'espai de la Fira de Barcelona a la plaça Espanya serà el més gran a activar-se i es preveu que tingui capacitat per subministrat 20.000 vacunes diàries. El Pavelló Onze de Setembre ja és escenari de vacunació però Salut preveu ampliar-hi el desplegament quan es comencin a subministrar dosis a la població general. El Govern no descarta també sumar La Farga de l'Hospitalet com a punt de vacunació massiva.

El Govern ha dissenyat un pla amb tres tipus de punts de vacunació diferents. D'aquests, 443 seran en CAP i annexos, 46 en "punts intermitjos" encara per determinar i sis seran els grans recintes distribuïts arreu del país. El Camp Nou s'hi sumarà més endavant si és necessari i si hi ha prou dosis disponibles per fer una crida "massiva". Vergés ha assegurat que la Generalitat ja ha parlat amb el Futbol Club Barcelona per treballar conjuntament en aquesta possibilitat.

Salut encara no posa data a la vacunació en grans recintes i Vergés ha assegurat que s'activarà quan Catalunya disposi de més de 200.000 dosis de la vacuna a la setmana. Mentrestant, la vacunació a la població general es farà als CAP i altres espais més reduïts. Salut disposa de 10.000 professionals sanitaris que subministraran les vacunes.

Vergés ha explicat que a mitjans del mes de maig preveuen haver vacunat els majors de 80 anys i es començaria a vacunar la franja de 70 a 79 anys. Tota l'estratègia depèn de la disponibilitat de vacunes en cada moment. En aquest moment el Departament de Salut preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna Pfizer la setmana del 29 de març i 195.000 dosis més el 5 d'abril. El mateix mes es preveuen rebre vacunes de Janssen. "Entrarem al maig amb una disposició de vacunes molt superior", ha considerat la consellera.
Pel que fa a la vacuna d'Astra Zeneca, que govern espanyol ara permet fer servir entre la població de 60 a 65 anys, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d'aquesta franja d'edat, tant essencials com no essencials, estan rebent la citació per vacunar-se aquest dimecres.

L'objectiu del pla de vacunació massiva del Govern és tenir un 30% de la població immunitzada al juny i arribar al 70% a finals de l'estiu. La Generalitat ha assegurat que té capacitat per subministrar mig milió de persones cada setmana quan es disposin de més dosis.

La presentació del pla de vacunació massiva arriba el mateix dia que el Govern ha descartat aixecar més restriccions coincidint amb la Setmana Santa. El "petit rebrot", en paraules de la portaveu Meritxell Budó, detectat en les xifres de contagis fa que la divisa del Govern sigui la de la "prudència". Les actuals restriccions caduquen el 29 de març, i el més probable és que es prorroguin sense donar més aire als sectors afectats.

Arxivat a