Del nou estat major al rescat social: les claus de l'acord ERC-CUP

El document, que hauran de ratificar els òrgans interns, situa el referèndum com a eina per al nou "embat" amb l'Estat i defineix com fer front a la crisi des de l'esquerra

Pere Aragonès i Dolors Sabater
Pere Aragonès i Dolors Sabater | ND
23 de març del 2021
Actualitzat a les 19:53h
Després de setmanes de negociacions, ERC i la CUP van anunciar diumenge un acord per a la investidura de Pere Aragonès. Aquest matí s'ha fet públic el text, de 16 pàgines, que inclou propostes per avançar en els drets socials -abordar l'emergència habitacional, impulsar un pla de rescat social, establir un pla pilot de renda bàsica universal- i també el els drets nacionals per preparar un nou embat amb l'estat per la via, preferiblement, d'un nou referèndum aquesta legislatura. ​Aquest dimecres les assemblees de la CUP han de ratificar l'acord. Divendres està previst el ple d'investidura i les dues formacions esperen que Junts es posicioni i faci públic el seu vot.

El pacte inclou que durant la primera meitat del 2023 es valorin els treballs de la taula de diàleg amb l'Estat, s'analitzi si ha donat els seus fruits i es decideixi si es manté o es dona per finalitzada. L'acord amb ERC també inclou una taula de partits i entitats independentistes per fixar una estratègia i preparar un "nou embat democràtic" amb l'Estat. Un òrgan que també coordinaria els espais existents, com és el Consell per la República. Repassem a continuació els 10 punts principals de l'acord de les dues formacions:

 

Acord ERC-CUP by edicio naciodigital on Scribd