Casado es veu enfortit després del fracàs de la pinça PSOE-Cs

El PP celebra la primera junta directiva de l'any en ple judici dels Papers de Bárcenas, que ignora completament

Pablo Casado, líder del PP.
Pablo Casado, líder del PP. | PP
23 de març del 2021
Actualitzat a les 14:12h
El president del PP, Pablo Casado, ha mostrat aquest dimarts el  convenciment que el partit surt reforçat del fracàs de les mocions de censura impulsades per PSOE i Ciutadans a Múrcia. Ho ha dit en la primera reunió de la junta directiva nacional -màxim òrgan entre congressos- que se celebra des del mes d'agost passat. Una reunió que té lloc enmig de la represa del judici pels papers de Bárcenas que té lloc a l'Audiència Nacional i que ha ignorat completament. 

El líder dels populars ha atacat durament els intents de PSOE i Ciutadans de guanyar mocions de censura a la Comunitat i l'Ajuntament de Múrcia, recordant que la moció al consistori murcià està signada per PSOE, Podem i Ciutadans, un fet que delata, segons ell, els "nous Frankenstein que impulsa la Moncloa". "Hi ha massa PP per massa petites ambicions de poder", ha assegurat. Ha considerat "irresponsables" els intents de moció en plena pandèmia i ha afirmat que el PP s'ha limitat a "defensar-se".

Ha responsabilitzat directament Pedro Sánchez d'impulsar les mocions contra el PP, que han deixat el president espanyol "més feble". Ha defensat Díaz Ayuso per haver convocat eleccions a Madrid, "perquè venien tres mocions de censura". Ha qualificat les mocions de censura de "boomerang que els ha donat al cap" als socialistes.   

Pablo Casado s'ha afegit al "llibertat o comunisme" d'Ayuso i ha destacat la voluntat del seu aprtit d'"unir la majoria d'espanyols en un projecte suggestiu", assegurant que "no es pot desunir Espanya desunint el vot". Casado ha subratllat que el PP és  el punt d'encontre de tots "els que no volen que Sánchez es perpetuï" i ha definit el partit com "la plaça major de l'Espanya moderada". 

Casado ha explicat que la convenció que celebrarà el PP la tardor servirà per reforçar els grans valors que representa el partit i ha enarborat els grans principis que defensa el PP, que ha resumit en "Espanya i llibertat". Casado ha fet el llistat dels cinc grans valors que són l'essència del PP: Espanya, entesa com a nació europea i amb vocació atlàntica; la llibertat enfront el "col·lectivisme" i el "populisme", on ha inclòs la regeneració i la lluita contra la corrupció i per l'exemplaritat; la propietat privada; la defensa de l'estat de dret, amb la "despolitització" dels òrgans judicials, i la igualtat d'oportunitats, centrada en l'atenció a les famílies.  

Pablo Casado ha dit que quan el seu partit arribi al govern, es trobarà una Espanya "davastada". Ha fet una crida als militants i quadres del partit perquè no facin cas dels esdeveniments decurt termini, citant Ortega, que deia que "viure al dia és morir cada vesprada".  

De l'ordre del dia ha caigut finalment la ratificació del trasllat de la seu del partit al carrer de Génova de Madrid, una decisió adoptada per Casado el mes passat i que ha de ser avalada pel màxim òrgan de la formació. Però les eleccions convocades a Madrid per la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha modificat les prioritats del partit, que està del tot centrat en el combat electoral a la Comunitat de Madrid.