Barcelona espera que els turistes tornin «el més ràpid possible» per reactivar l'economia

L'Ajuntament anuncia un paquet d'ajudes de 87 milions d'euros per a empreses i autònoms

Turistes amb mascareta a la Rambla
Turistes amb mascareta a la Rambla | Adrià Costa
23 de març del 2021
Actualitzat a les 12:16h
Barcelona continua confiant en l'activitat turística com a salvavides per sortir de la crisi derivada de la pandèmia de Covid-19. El turisme representava el 14% del PIB de la ciutat abans de l'arribada del coronavirus i l'Ajuntament espera que els visitants tornin "el més ràpid possible" per reactivar l'economia, tal com ha assenyalat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, en roda de premsa aquest dimarts.

Collboni ha assegurat que la ciutat depèn ara de "les vacunes i els avions" i ha assenyalat la reobertura de rutes aèries a l'Aeroport del Prat com a oportunitat per a la reactivació econòmica. El primer tinent d'alcaldia s'ha mostrat "moderadament optimista" amb el volum de visitants que la capital podrà acollir aquest estiu.

Collboni ha evitat fer pronòstics de xifres però ha expressat confiança en la possibilitat de rebre turistes europeus. També, en la possibilitat que entre maig i juny es restableixin connexions aèries entre Barcelona i els EUA, Amèrica Llatina i Àsia. Qui sí que va marcar-se un objectiu en forma de xifra va ser Turisme de Barcelona, que la setmana passada va assegurar que espera a rebre més d'un milió de turistes aquest estiu, la meitat dels que van visitar la ciutat el 2019.

El primer tinent d'alcaldia ha insistit en la voluntat d'oferir un model turístic de "qualitat", vinculat a l'oferta cultural i ha insistit en la dependència del turisme que tenen, segons assegura, sectors com el comerç, els taxis o els hotels. "El turisme és la forma ràpida de recuperar llocs de treball i activitat econòmica", ha dit.

Collboni ha assegurat que la recuperació de l'activitat turística no és "incompatible" amb la transformació del model econòmic, que el mateix primer tinent d'alcaldia ha esmentat durant la roda de premsa. Collboni assegura que Barcelona aposta per l'economia digital i tecnològica com a sector de referència. "Estem buscant inversors per fer-los aterrar a la ciutat i transformar l'economia", ha dit, alhora que ha recordat que l'Ajuntament ha cedit l'edifici de Correus per fer-hi un hub d'economia digital.

La transformació, però, encara és lluny de ser una realitat i l'Ajuntament continuarà apostant pel turisme a curt termini. Els sectors que en depenen estaran entre les 13.000 empreses i autònoms que el consistori preveu beneficiar amb el nou paquet d'ajudes de 87 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Algunes ajudes es repetiran respecte de les impulsades el 2020 amb el mateix objectiu, aleshores amb un pressupost de 30 milions d'euros. D'altres seran noves i l'Ajuntament les detallarà durant les properes setmanes. Dels 87 milions, 45 seran ajudes directes a empreses i autònoms, 12 es destinaran a plans de formació i ocupació i 30 a la promoció econòmica i dinamització del consum.
Arxivat a