Colau obvia la petició de reunir-se amb el Sindicat de Persones Sense Llar

L'alcaldessa delega el diàleg amb el col·lectiu en la tinent d'alcaldia de Drets Socials

Roda de premsade presentació del sindicat
Roda de premsade presentació del sindicat | Andreu Merino
22 de març del 2021
Actualitzat a les 16:04h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no es reunirà amb el Sindicat de Persones Sense Llar, tal com demanava el col·lectiu. En resposta a les preguntes dels mitjans durant la roda de premsa de presentació del nou contracte de neteja municipal, Colau ha delegat la responsabilitat d'establir contacte amb el nou col·lectiu en la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez.

El Sindicat de Persones Sense Llar de Barcelona es va presentar en societat la setmana passada amb la demanda de solucions "definitives" a l'Ajuntament i la Generalitat. "Som persones de classe treballadora deixades de banda pel sistema capitalista. Ens han deixat sense res, ni tan sols un sostre", diu el seu manifest fundacional.

El text recorda que l'esperança de vida entre les persones sense llar és de 20 anys menys que la mitjana i reclama a les administracions que destinin part dels més de 10.000 pisos buits que hi ha a la ciutat per contribuir a "erradicar" el sensellarisme. 

L'objectiu del sindicat és "garantir" un sostre per a tothom. Consideren que les solucions "temporals" de l'Ajuntament són insuficients i consideren que les accions de la Generalitat per acabar amb el sensellarisme són "inexistents". La demanda de solucions coincideix amb l'arribada de la primavera, quan el consistori té previst tancar alguns dels recursos oberts per a persones que dormen al carrer durant el període de temperatures més fredes.

Per tot plegat, el col·lectiu va demanar una reunió amb Colau i una altra amb el Govern, així com la creació d'una taula de treball amb entitats per buscar solucions conjuntament. Tot plegat, en un context en què les persones sense llar de Barcelona viuen el seu any més dur a causa de la pandèmia.
Arxivat a