Els primers contenidors intel·ligents de Barcelona s'instal·laran enguany a Sant Antoni

Els usuaris disposaran d'un identificador i podran accedir a bonificacions en la taxa de residus

Veïns de Barcelona reciclant residus
Veïns de Barcelona reciclant residus | Ricard Novella
22 de març del 2021
Actualitzat a les 12:52h
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns el nou contracte de neteja, que entre altres coses significarà l'arribada dels primers contenidors intel·ligents a la ciutat. Si el consistori segueix el pla previst, els primers s'instal·laran a Sant Antoni i seran de residus orgànics. Els veïns disposaran d'un identificador que registrarà la seva activitat i es podran bonificar de bonificacions en la taxa de residus en funció del volum de residus que reciclin.

Barcelona ha adjudicat el contracte a les empreses FCC, Sorigué, Valoriza-Serveis Medioambientals i Urbaser. És el contracte de més volum de l'Ajuntament, amb un pressupost anual de 287 milions d'euros  i una durada de vuit anys, amb una possible pròrroga de dos més. En total, doncs, l'import arriba als 2.300 milions d'euros i suposa el 10% del pressupost municipal.

L'adjudicació està pendent de ratificació al ple municipal d'aquest març però avui l'alcaldessa, Ada Colau, i el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, n'han donat els primers detalls. Una de les novetats més destacades és l'arribada dels contenidors intel·ligents i el manteniment de la recollida porta a porta als barris de Sant Andreu, Horta i Sant Antoni, tot i que el sistema encara no s'ha calendaritzat per al conjunt de la ciutat.

L'adjudicació del nou contracte també suposarà que hi hagi un 17% menys de contenidors de rebuig i un 25% més de contenidors de reciclatge. A més, els contenidors de residus orgànics es desplaçaran i s'instal·laran al costat dels de recollida selectiva.

Una altra de les principals novetats és l'electrificació de la flota de vehicles de neteja. Es passarà d'un 20% de vehicles elèctrics a un 66%, arribant a les 870 unitats.

 
Arxivat a