Els comuns consideren «delirant» que el paper del Consell per la República bloquegi les negociacions

Mena acusa el partit de Puigdemont de tenir "segrestada" la política catalana i lamenten que l'acord entre ERC i CUP sigui poc ambiciós

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en la roda de premsa d'aquest dilluns
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en la roda de premsa d'aquest dilluns | Catalunya en Comú
22 de març del 2021
Actualitzat a les 11:38h
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha assegurat que és "delirant" que el paper del Consell per la República tingui bloquejades les negociacions entre ERC i Junts per a la investidura. "Això demostra com d'allunyats estan de la gent, que pensa en la sanitat, l'educació i la recuperació econòmica", ha dit Mena, que ha lamentat que els dos partits independentistes es barallin per una entitat privada.

En aquest sentit, ha criticat que Junts tingui "segrestada" l'agenda política catalana per "interessos partidistes i personalistes", i ha lamentat que ERC no vulgui canviar aquesta situació apostant per un govern d'esquerres.

Pel que fa a l'acord entre els republicans i la CUP anunciat ahir al vespre, els comuns consideren que és poc ambiciós. "En matèria social es queda curt", ha dit Mena, que ha recordat que l'acord al qual van arribar ERC i comuns per als pressupostos era "més ambiciós" i fixava un increment pressupostari en qüestions socials i una fiscalitat progressiva. Així, ha demanat a ERC i la CUP com pensen tirar endavant es mesures quan acordat si depenen de Junts. Mena ha lamentat que es compleixi la reedició del govern "fracassat i sense projecte per Catalunya" que hi va haver la passada legislatura.

Els comuns també han denunciat "la manca de transparència" el Procicat en les seves reunions, de les quals no hi ha informes ni actes ni ordres del dia. "La ineptitud del Govern no pot ser una excusa per no rendir comptes", ha dit el portaveu. La formació ha avançat que demanaran la compareixença del futur conseller de Salut perquè doni explicacions sobre aquest fet.