Aturat el desnonament amb data oberta d'una família amb sis menors al Poble Sec

L'Ajuntament s'ha compromès amb la propietat a facilitar un habitatge alternatiu als afectats i el Sindicat del Poble Sec reclama un reallotjament al barri

La Claudia, en l'últim intent de desallotjament
La Claudia, en l'últim intent de desallotjament | Andreu Merino
22 de març del 2021
Actualitzat a les 9:46h
La Claudia i la seva família es queden a casa. El propietari del pis on viuen ella, una filla major d'edat i cinc fills i un net menors d'edat ha accedit a suspendre el desnonament amb data oberta previst per a la segona quinzena de març. La decisió ha arribat després que l'Ajuntament de Barcelona es comprometés a garantir la sortida del pis de la família abans del 30 d'abril.

El consistori també s'ha compromès a oferir un reallotjament a la família de manera temporal mentre no accedeixi a un pis permanent de la mesa d'emergència, que actualment té una llista d'espera superior als dos anys.

El Sindicat de Barri del Poble Sec s'ha involucrat en la lluita de la Claudia, reclamant que tota la família fos reallotjada al mateix pis i que aquest estigui al barri, per no trencar els "vincles comunitaris" generats. "El Sindicat de Barri vetllarà perquè l’alternativa habitacional que ofereixi l’Ajuntament a la Clàudia sigui dins del Poble Sec", diu el col·lectiu en un comunicat.

El fet que la Claudia no tingui la seva situació administrativa regularitzada ha dificultat que la família pogués accedir  a la mesa d'emergència municipal. La família va arribar al pis fa vuit anys i explica que ho va fer agafant un lloguer a algú que, finalment, va resultar no ser el propietari. "Em van estafar", assegura. El pis és propietat d'un gran tenidor i la Claudia explica que tots els intents per negociar un lloguer social han acabat sense acord. Segons el Sindicat de Barri del Poble Sec, la propietària de l'immoble és Helena Nieto.
Arxivat a